Aflat la intersecția dintre tenis și squash, padel este un sport de echipă (sunt patru jucători pe teren), în creștere pe plan mondial, foarte dimamic și care în viitorul apropiat va fi declarat sport olimpic.

Terenurile noastre sunt construite folosind cea mai nouă tehnologie în domeniu, fiind dotate cu nocturnă și gazon artificial care amortizează șocurile protejând articulațiile jucătorilor și oferind o experiență de joc plăcută. Au fost construite de compania Teren Padel deținută de dl. Jose Miguel Vinals, consulul onorific al Spaniei la Timișoara și, totodată, unul dintre cei mai activi promotori ai acestui sport în România.

Terenul de padel este 1/3 din dimensiunea unui teren de tenis, iar regulile și punctajul sunt aceleași ca în tenis. Mingile sunt similare, dar mai puțin presurizate. Acest sport a fost inventat în Mexic în 1969 și este foarte popular în țări precum Spania, Mexic, Argentina, US sau Canada, dar în ultimii ani s-a răspândit extraordinar și în Europa. În padel nu exista out, regula principală fiind ca mingea să aterizeze pe partea cealaltă a fileului și să nu atingă de două ori suprafața de joc. Dacă mingea sare din teren, jucătorul poate să iasă pur și simplu pe ușă afară să lovească mingea înainte sa atingă pământul și daca retrimite în teren, punctul continuă

Având în vedere că se joacă în patru, padel e un sport care crează și întreține prietenii și alianțe ceea ce îl face perfect pentru grupurile de prieteni sau pentru sesiunile de team-building. Totodată este o activitate fizică extrem de distractivă și eficientă: o oră de padel jucat la intensitate crescută poate arde până la 700 calorii!

Vezi tarifele pentru sezonul de vară!