Clubul nostru este singurul club de tenis din Cluj care a implementat programul Tenis10 pentru antrenamentele copiilor sub 10 ani. Acesta reprezinta un nou concept in Romania, fiind dezvoltat de Tenis Partener, in colaborare cu Federatia Romana de Tenis si Academia Sever Dron, pe baza campaniei internationale de initiere si invatare a tenisului “Tennis Play&Stay – Serve Rally Score“, sustinuta de Federatia Internationala de Tenis (ITF).

Programul Tenis10 implică o abordare diferită: antrenamente pe trei nivele pentru a-i ajuta pe copii să progreseze. Tenisul trebuie adaptat varstei, capacitatilor fizice ale copilului. Altfel, mingile sar prea mult, iar schimburile sunt mult prea scurte. Pentru ca jucatorul sa nu-si piarda interesul, sa indrageasca tenisul si sa-l deprinda usor, e nevoie de:

  • Terenuri mai mici
  • Mingi mai usoare
  • Rachete mai scurte

In timp, dimensiunile terenului, lungimea rachetelor, viteza mingilor cresc, pană când jucătorul avansează către tenisul standard.

ROȘU – antrenamente pentru copii până la 8 ani, inclusiv

Antrenamentele se desfășoară pe un teren de dimensiuni reduse. La această vârstă, copiii sunt încurajați să dezvolte tactici și tehnici simple. Încep prin a învăța mișcările de bază și coordonarea.

PORTOCALIU – copii până la 9 ani împliniți

Terenul de joc are dimensiunea de 18×6,5 m, iar mingea portocalie este mai ușoară și prin urmare nu are o viteză mare. Mingile ușoare, terenul mic și fileul coborât ajută copiii să-și dezvolte abilitățile și tactica de joc, care ulterior vor fi folosite în competițiile de performanță.

VERDE – copii pânâ la 10 ani împliniți

La acestă vârstă copiii sunt mai mari și mai puternici și pot juca pe un teren mai mare de zgură folosind mingea verde. Tehnicile învățate sunt mai avansate, accentul căzând și pe antrenamentele de pregătire fizică.

Antrenamentele se desfasoara in grupe de pana la 6 copii in functie de optiunile fiecaruia.