În această dimineață au continuat cele două semifinale începute ieri, la Winners Tennis Club, dar întrerupte de furtuna care s-a abătut peste Cluj. Mai mult, de la ora 13:00, s-a disputat și finala turneului de 10.000 de dolari, Banca Transilvania Open 2014.

Primul meci, cel dintre favoritul turneului, Oriol Roca Batalla și italianul Marco Bortolotti, s-a reluat de la scorul 6-2, 3-6, 1-3, Bortolotti câștigând setul decisiv cu scorul de 7-6. În cealaltă semifinală, cea dintre românul Dragoș Mirtea și francezul Mathias Bourgue, meciul s-a reluat de la scorul de 4-0, în primul set, pentru tenismanul străin. Acesta a jucat la fel de bine și azi, impunându-se în final cu 6-0, 6-4. Așadar, finala programată la ora 13:00 urma să fie una italiano-franceză, cu Bortolotti și Bourgue în rolurile principale.

Mathias Bourgue a câștigat Futures-ul de la Cluj

Francezul Mathias Bourgue, cap de serie numarul 2, a câștigat turneul Futures de 10.000 de dolari, Banca Transilvania Open 2014. Jucătorul din Hexagon a trecut de italianul Marco Bortolotti, scor 6-2, 6-1, în finala competiției găzduite de Winners Tennis Club. Bourgue a făcut un joc perfect, dominându-și adversarul de la prima și până la ultima minge.

Bourgue are 20 de ani și ocupă în acest moment locul 307 ATP. Cea mai bună clasare a sa în ierarhia mondială a fost poziția 376, pe care a ocupat-o în septembrie 2013. Până în prezent, francezul a disputat cinci finale de turneu Futures în carieră, din care a câștigat două.