Oriol Roca Batalla, principalul favorit al turneului (foto: www.stiridesport.ro)

Astazi, pe terenurile de zgura de la Winners Tennis Club, s-au consumat sferturile de finala ale Banca Transilvania Open 2014, turneu Futures cu premii totale in valoare de 10.000 de dolari.

Daca prima intalnire a zilei s-a terminat repede, francezul Bourgue impunandu-se usor in fata romanului Dragos Bragusi, scor 6-2, 6-1, meciul al doilea a adus abandonul celuilalt francez din sferturi, Maxime Chazal, in fata italianului Marco Bortolotti. La scorul 6-3, 0-2 pentru Chazal, acesta n-a mai putut continua meciul si a fost nevoit sa-l incheie inainte de vreme, desi isi dorea foarte mult sa repete performanta de anul trecut, cand a jucat finala la Cluj.

În meciul al treilea, clujeanul Patrick Ciorcila a dat piept cu principalul favorit al turneului, spaniolul Oriol Roca Batalla, cel din urmă impunându-se cu 2-6, 6-3, 7-5. Ultimul meci din sferturi i-a pus fata in fata pe romanii Dragos Mirtea si Teodor Craciun, primul venit din calificari, iar al doilea cap de serie numarul 4. Cu un joc precis, Mirtea s-a impus repede, scor 6-2, 6-1, fiind singurul roman calificat in careul de asi la Banca Transilvania Open 2014.

Iata rezultatele din sferturi, la simplu:

Darius Bragusi (ROU) – Mathias Bourgue (FRA) 2-6, 1-6
Maxime Chazal (FRA) – Marco Bortolotti (ITA) 6-3, 0-2 RET
Oriol Roca Batalla (ESP) – Patrick Ciorcila (ROU) 2-6, 6-3, 7-5
Dragos Mirtea (ROU) – Teodor Craciun (ROU) 6-2, 6-1

Semifinalele turneului de simplu se vor disputa maine, 20 iunie:

Ora 15.00: Oriol Roca Batalla (ESP) vs. Marco Bortolotti (ITA) – Teren 1
Ora 16.30: Mathias Bourgue (FRA) vs. Dragos Mirtea (ROU) – Teren 1

Tot azi s-au jucat si semifinalele turneului de dublu, la Banca Transilvania Open 2014. Aici, in primul meci, perechea Andrei Apostol/Teodor Leahu (ROU) a eliminat principalii favoriti, Alexandru Carpen (ROU)/Marcin Gawron (POL), scor 6-0, 6-1. In celalalt meci, cehii Jan Kuncik si Dominik Suc, capi de serie numarul 2, au trecut de perechea moldoveana Babinciuc/Ciumac, scor 6-4, 6-2.

Iata rezultatele din semifinale, la dublu:

Carpen (ROU)/Gawron (POL) – Apostol/Leahu (ROU) 0-6, 1-6
Babinciuc/Ciumac (MDA) – Kuncik/Suc (CZE) 4-6, 2-6

Asadar, ultimul act al turneului de dublu de la Banca Transilvania Open 2014 se va juca maine, 20 iunie, intre perechile Apostol/Leahu (ROU) si Kuncik/Suc (CZE), meciul fiind programat la ora 13:00, pe terenul 1.