Adrian Szabo, alaturi de Ciprian Porumb, promovand tenisul ca sport de masa in cadrul unei emisiuni la TVR Cluj.

Ne aflam in al saselea an in care Winners Tennis Club organizeaza turnee Futures in orasul de sub Feleac. Daca la inceput, printre participanti se numarau jucatori din tari vecine, acum la Cluj vin sa joace tenismeni valorosi din cele mai indepartate colturi ale lumii. Mai mult decat atat, jucatorii aduc cu ei sustinatori, cum se intampla si in aceasta saptamana, cand la Winners Tennis Club avem doua grupuri de suedezi si canadieni foarte implicati in sustinerea favoritilor la Banca Transilvania Open 2014.

“Aceste turnee Futures sunt foarte importante pentru orașul nostru, pentru că pun Clujul pe harta mondială a sportului. având de-a lungul anilor jucători de tenis profesioniști din toată lumea. Chiar în acest an, pe lângă jucători din obișnuitele țări europene (Italia, Franța, Suedia, Spania, Elveția, Cehia, Slovacia, Polonia, Moldova sau Lituania), am avut jucători din Columbia și Canada. Iar acest lucru ne bucura foarte mult!”, a declarat Adrian Szabo, directorul Scolii de tenis Winners.

Pe langa ca gazduieste astfel de turnee in cele mai bune conditii, Winners Tennis Club Cluj-Napoca a inceput, in ultimii ani, sa aiba si reprezentanti pe tablourile principale, chiar in faze importante ale competitiei (ex. Patrick Ciorcila, Patrick Grigoriu). “Ne bucură foarte mult apariția tinerilor jucători în fazele finale și ne dorim ca în cel mai scurt timp să avem un clujean câștigator al unui turneu futures aici la Winners, sau mai mult, chiar un jucător legitimat la Winners Tenis Club”, a adaugat Adrian Szabo.

Nu e o noutate pentru iubitorii sportului alb din Cluj, dar si din imprejurimi, ca la Winners se pune mare accent, pe langa turneele Futures, si pe multe competitii destinate copiilor si amatorilor. “Pentru clubul Winners sunt foarte importante toate genurile de turnee, deoarece ne dorim să promovăm tenisul pentru toate categoriile de jucători, nu doar cei de performanta, și eu personal imi doresc foarte mult să crească în România sportul de masă”, ne-a mai spus directorul Scolii de tenis Winners.

Acesta are si un mesaj pentru parintii care inca nu sunt siguri de ce sa-i duca pe cei mici la tenis. “Tuturor părinților le transmit să-i aducă pe copii la tenis pentru a creste făcând sport, pentru a fi sănătoși, în primul rând, și apoi, pentru că tenisul este un sport individual, te dezvoltă din punct de vedere psihic pentru viață”, a incheiat Adrian Szabo.