Jucătoarea clujeancă Ilka Csoregi, legitimată la Winners Tennis Club, revine la senioare după cîteva concursuri în care a preferat să se înscrie în proba junioarelor (țelul ei fiind, cu siguranță, Australian Open 2014, la juniori). Revenirea și-a marcat-o printr-o victorie obținută ușor în primul tur al futuresului de la Heraklion, Grecia, turneu de 10.000 de dolari.

Ilka a învins-o ieri pe Hannah Nagel (Germania), scor 6-0, 6-4, obținînd astfel un punct WTA. Cu 57 de mingi cîștigate față de doar 40 ale adversarei, cu 6 break-uri față de cele 2 ale nemțoaicei, Ilka a învins fără probleme și va juca în turul următor cu Veronika Kolarova (Cehia), jucătoare venită din calificări.

Clasată în acest moment pe locul 838 mondial, Ilka Csoregi are nevoie de un parcurs cît mai lung în Grecia pentru a sălta, pe final de an, în ierarhia WTA.

Nu în ultimul rând, Ilka Csoregi va juca și la dublu în cadrul Futures-ului de la Heraklion, urmând să facă pereche unguroaica Csilla Borsanyi. Cele două jucătoare sunt capi de serie numărul 3 și vor da piept în sferturi cu perechea rusă Aleshcheva-Nekrasova. Meciul de dublu se va disputa astăzi, după ora 11:00.