Patrick Ciorcila, legitimat la Winners Tennis Club, s-a calificat in optimile de finala ale turneului BRD Braşov Challenger, unde il va intilni pe Adrian Ungur, favoritul nr. 2 al turneului, coechipierul sau din echipa de Cupa Davis a Romaniei.

Patrick Ciorcila, 17 ani (618 ATP) si Adrian Ungur, 28 de ani (105 ATP) nu s-au mai intalnit intr-un meci direct pana acum. Partida dintre cei doi va avea loc astazi, 5 septembrie 2013 si va fi transmisa in direct de Digisport 2, in jurul orei 16.00 (este al doilea meci transmis dupa cel de la ora 15.00).

In primul tur al competitiei, tenismanul nostru a marcat primul succes in cadrul unui turneu Challenger – o victorie pe tabloul de simplu, dupa ce l-a invins fara probleme pe Andrei Patrui, scor 6-2, 6-4, adjudecandu-si astfel inca sase puncte ATP.

Patrick Ciorcila, ajuns la 40 de puncte ATP (fara cele 6 obtinute ieri), ocupa pozitia 618 in ierarhia mondiala, cel mai bun loc din cariera pentru tenismanul care va implini in curand varsta de 17 ani si care este, in acest moment, cel mai bine clasat jucator de varsta lui in clasamentul mondial al seniorilor.

Jucatorul clujean nu este la prima participare la un turneu challenger, el jucand anul acesta la patru turnee in Roma, Arad, Timisoara si, acum, la Brasov, dar este pentru prima data cand marcheaza o victorie pe tabloul principal de simplu la o competitie de o asemenea anvergura.

BRD Braşov Challenger se desfasoara in perioada 2-9 septembrie 2013 în incinta Bazei Sportive Olimpia din Braşov si face parte din categoria ATP Challenger Tour, turneu dotat cu premii în valoare totală de 30.000 € plus ospitalitate. Este un turneu important, la care participa cei mai buni jucători români ai momentului: Adrian Ungur, Victor Crivoi şi Florin Mergea.