Patrick Ciorcilă și-a asigurat prezența în turul secund al futuresului de la Brașov, după victoria în fața unui alt jucător de 17 ani, Andrei Pătrui, scor 6-3, 6-4. Același lucru l-a reușit și celălalt reprezentant al clubului clujean Winners Tennis Club, antrenorul-jucător Alex Jecan, care a obținut primul său punct ATP, o mare victorie personală pentru cel care abandonase la un moment dat ideea de a juca în circuit. Alex l-a învins cu 7-5, 6-3 pe Andrei Cociașu, un jucător incomod, și va juca în turul secund cu chilianul Castillo.

Ciorcilă-Pătrui 6-3, 6-4

În primul set, pînă la scorul de 3-3 s-a mers cap la cap. În game-ul 7 Ciorcilă a făcut primul break al meciului și a trecut la conducere, desprinzîndu-se apoi la 5-3. Clujeanul face break din nou și astfel își adjudecă primul set cu 6-3. În setul secund, încă din debutul său, Pătrui face break și se desprinde la 2-0 și ține distanța aceasta în continuare, 3-1. Ciorcilă face și el un break în acest set și egalează la mijlocul lui, 3-3. Apoi și-a făcut serviciul și a trecut la conducere, 4-3 și 5-4. La acest scor, Pătrui are serviciul și 40-15, dar Ciorcilă salvează două mingi de game și face break-ul decisiv, impunîndu-se cu 6-4.

În turul al doilea Ciorcilă va juca împotriva lui Alexandru Carpen (venit din calificări), tenisman în vîrstă de 27 de ani, locul 1573.

Jecan-Cociașu 7-5, 6-3

Celălalt clujean, Alex Jecan, a jucat în compania celui ce a beneficiat de calitatea de lucky loser, Andrei Cociașu (inițial clujeanul știa că va juca împotriva veteranului Miron, 31 de ani). Jecan s-a luat foarte în serios și a cîștigat la luptă primul set, 7-5. Cel de-al doilea set a fost la fel de echilibrat: 2-2, fără nici un break, apoi Jecan dă o mică lovitură și face break, 3-2 pentru el. Impecabil, la zero, Alex își face serviciul și se desprinde la 4-2 și apoi, la mare luptă, la 5-3. Victoria se apropie, Jecan a simțit asta și a reușit break-ul în cel mai bun moment posibil, încheind setul cu 6-3.

(articol preluat de pe www.ovidiublag.ro)