Patru clujeni s-au aliniat pe tabloul principal al futuresului de 10.000 de dolari care se va desfășura de marți pînă duminică la Mediaș. Patrick Ciorcilă (629 ATP și favorit 4), Andras Szekely (1149 ATP), Ioan Fărcaș și Alex Jecan (ultimii doi veniți din calificări), cu toții păstrînd șanse reale de a trece în turul secund. Un cuvînt foarte bun trebuie spus despre Alex Jecan (foto 1), antrenor la Winners Tennis Club (el nu evoluează în circuit decît ocazional, mai ales cînd sînt turnee la Cluj), cel care dintr-o imensă pasiune pentru tenis s-a înscris în calificări, a jucat trei tururi, a trecut pe rînd de un australian, un român și un italian iar acum e în postura de a evolua pe tabloul principal. Și, cu puțină șansă, poate chiar cuceri primul său punct ATP. Adversarul său din primul tur va fi Alexandru Marasin, 1395 ATP, jucător venit și el din calificări. Ca o curiozitate, dacă s-ar fi calificat pe tablou și Patrick Grigoriu (jucător bucureștean care e legitimat la Winners Tennis Club Cluj, această grupare sportivă ar fi avut trei sportivi pe tablou).

Ioan Fărcaș, tenisman care evoluează pentru U Cluj, jucător ce are 2 puncte ATP cu care ocupă locul 1519 mondial, va evolua în compania lui Filippo Leonardi, un italian clasat pe 814 ATP.

Andras Szekely (1149 ATP) a căzut în primul binișor, cu un italian de loc 1127, Mateo Marfia, clujeanul fiind favorit, conform calculelor hîrtiei, dar mai ales datorită formei bune pe care o traversează.

Patrick Ciorcilă (foto 2), locul 629 ATP și favorit 4 are pe umeri povara punctelor pe care trebuie să le apere, 6 la număr, făcute anul trecut, atunci cînd a ajuns pînă în semifinalele acestui turneu. Prima încercare o va constitui cea din turul întîi, cînd îl va întîlni pe italianul Daniele Chiurulli (locul 1277 ATP). În acest moment Ciorcilă are, în clasamentul la zi, 37 de puncte (cele 3 puncte de la Iasi nu i-au fost contabilizate inca), și speră ca la sfîrșitul acestui turneu să nu piardă niciunul dintre ele, ceea ce ar constitui, cu adevărat, o mare realizare (ea s-ar traduce în prezența, din nou, în faza semifinalelor).

Turneul de la Mediaș îl are drept principal favorit pe spaniolul Marc Giner (306 ATP) iar favorit 2 pe moldoveanul Maxim Dubarenco, cel cu care a jucat Ciorcilă anul trecut în semifinale.

Din punctul de vedere al reprezentativității României, pe tablou sînt jucători experimentați, precum Răzvan Sabău, Cătălin Gârd sau Teodor Crăciun, dar și jucători ai noului val, reprezentați de tenismani precum Pavăl, Dima sau chiar Coman.

(articol preluat de pe www.ovidiublag.ro)