Calificările pentru turneul internațional U16, AEGON Junior Open 2013, s-au încheiat astăzi, opt jucători reușind să-și rezerve un loc în primul tur de pe tabloul principal, masculin. Mâine, 29 iulie, va fi zi de pauză la Winners Tennis Club, urmând ca de marți, 30 iulie, să înceapă meciurile de pe tablourile principale, masculin și feminin, din cadrul competiției care a ajuns la ediția a patra în Parcul Rozelor din Cluj-Napoca. Prin urmare, vom avea două tablouri a câte 32 de jucători și jucătoare din România, Serbia, Polonia, Republica Moldova, Ungaria, Italia, Germania și SUA.

Organizatorii oferă condiții la superlativ, iar juniorii prezenți la turneu sunt tratați precum marii lor înaintași într-ale tenisului precum Stefi Graff, Justine Henin, Ivan Lendl sau Roger Federer (câteva nume care și-au început drumul spre înalta performanță plecând din astfel de turnee-Tennis Europe Junior Tour).

AEGON Junior Open 2012 este organizat de Winners Tennis Club, în colaborare cu Federația Română și Federația Europeană de Tenis. Turneul face parte din circuitul Tennis Europe Junior Tour dedicat juniorilor, băieți și fete cu vârsta de 16 ani și se desfășoară în perioada 29 iulie – 4 august a.c. pe terenurile Winners Tennis Club din Parcul Rozelor.

AEGON Junior Open este un eveniment sportiv de o importanţă majoră pentru tinerii sportivi, fiind un prilej pentru juniorii tenisului local şi naţional de a se afirma la nivel mondial. Este susținut de grupul financiar AEGON, cunoscut internațional pentru implicarea intensă în tenis și în sport, în general.

Rezultatele de astăzi, din calificări, masculin:

Barnabas Koncz (HUN) vs. Nicodin Paul-Todea (ROU) 6-0, 6-0
Petru Berdila (ROU) vs. Paul Socarde (ROU) 1-6, 6-4, 6-3
Johannes Wester Ebbinghaus (ITA) vs. Laurențiu Stăncioiu (ROU) 6-2, 6-1
Albert Chirila (ROU) vs. Andrei Zau (ROU) 6-0, 6-3
Daniel Vasile (ROU) vs. Maximilian Horobet (ROU) 0-6, 3-6
Andrei Șerbănescu (ROU) vs. Dennis Bogdan (ROU) 4-6, 4-6
Radu Ogarca (ROU) vs. Alex Stokker (ROU) 3-6, 7-5, 7-5
Christopher Kuhnle (USA) vs. Bogdan Pleșa (ROU) 6-3, 6-2

AICI puteți accesa o galerie foto de la ediția de anul trecut, Aegon Junior Tour 2012!