Marii jucatori au ajuns la concluzia ca rezultatele nu conteaza decat pentru statistici. Daca joci cu suflet, frumos si la final inveti ceva din partida disputata, esti mai avansat ca multi. Patrick Ciorcila (16 ani) a pierdut astazi, in primul tur la BRD Timisoara Challenger, insa jocul facut in fata unui tenismen aflat in circuitul Pro de 5 ani, francezul Jonathan Eysseric, a lasat tuturor spectatorilor un zambet pe buze si o speranta ca tenisul masculin romanesc are viitor.

Patrick a avut, din pacate, un start ezitant si si-a pierdut serviciul, dar apoi a revenit bine in set avand chiar o minge de break cand francezul servea pentru set. 6-3 pentru Eysseric. Din tribune, jucatorul roman a fost sustinut de Adrian Ungur pe care Patrick l-a cautat mereu cu privirea. In setul 2, chiar daca pierde primul serviciu, Patrick da drumul la lovituri si meciul e tot mai spectaculos. Din pacate, greselile se inmultesc si Eysseric face 4-1. La meci apare si Marius Copil.

Clujeanul incepe sa serveasca plat si lung, reuseste si o scurta de senzatie cu care face break-ul! 4-2! Smash frumos a lui Patrick si scorul se strange. 4-3! 0-30. Hai Patrick! 30-30 dupa doua greseli copilaresti. Ce pacat! Francezul e putin iritat de copiii de mingi. Probabil acum il deranjeaza orice. Patrick nu pare deloc impresionat de adversar sau de asistenta tot mai numeroasa care nu intarzie sa-l aplaude la fiecare reusita.

5-4. Francezul urmeaza sa serveasca pentru set, dar jucatrul nostru cere medical time-out si primeste ingrijiri la mana dreapta. 0-15 dupa un schimb prelungit. 30-30! Mingea agata fileul si cade in terenul lui Partrick. 40-30! Ace si meciul se incheie 6-3 6-4 pentru francez. Felicitari Patrick, viitorul lider al Romaniei! Dupa meci, Patrick este inconjurat de copii, pasionati ai tenisului care ii cer autografe si il felicita pentru meci (foto).

(articol preluat de pe www.tennisone.ro)