=articol scris de jurnalistul Ovidiu Blag=

Ucraineanul Vasil Yehorov și-a valorificat la maximum, pînă acum, wild-card-ul primit din partea Winners Tennis Club și a prins un loc între primii 16, cei care luni își vor juca șansele de a accede pe tabloul principal de la Banca Transilvania Open 2013. Ucraineanul a trecut de Rareș Ispas cu 6-2, 6-0.

Restul competitorilor de mîine sînt români, iar 3 dintre ei sunt clujeni.

Ioan Fărcaș, în plină formă azi

Clujeanul Ioan Fărcaș a avut un meci destul de complicat cu Dragoș Ignat, dar grație unei determinări superioare și a unei științe a jocului reflectată în cîștigarea unor puncte importante în cele mai tenisonate momente ale meciului au făcut posibilă o victorie cu 6-1, 4-6, 6-4. Adversarul de mîine al lui Fărcaș va fi Vladimir Filip, cîștigător cu 6-1, 6-1 în fața lui Cristian Mihai Drăghici.

Andras Szekely mai are un pas de făcut pînă să ajungă pe tablou

Al doilea clujean ce a cîștigat azi a fost Andras Szekely, un meci fără istoric, 6-2, 6-1 cu colegul său de cameră de la Dinamo București, Teodor Apostu. Nu a fost deloc un meci amical, dar Apostu nu a făcut față jocului de regularitate impus de Andras Szekely, jucător ce a lăsat impresia că este mai determinat decît oricînd, etalînd un tenis pe cît de plăcut ochiului pe atît de eficient. Clujeanul care se antrenează acum la Academia Pescariu și-a perfecționat mult serviciul (cel puțin de la ultima apariție pe terenurile de la Winners Tennis Club, la futuresul din luna mai) și joacă cu mult mai multă încredere în sine. El va avea mîine un meci mai complicat, cu favoritul 2 al calificărilor, B. Apostol, dar păstrează șanse reale pentru a se alinia pe tabloul principal ce se va trage la sorți în cursul după-amiezii de luni.

Mihnea Turcu și Alex Jecan

Al treilea clujean ce a acces în turul al treilea al calificărilor a fost chiar jucătorul Winners Tennis Club, este vorba despre antrenorul Alex Jecan. Acesta a evoluat în compania unui alt clujean, Mihnea Turcu, un tînăr curajos ce a acuzat însă azi și niște dureri atroce la glezne și pe care mult mai experimentatul Jecan l-a învins cu 6-0, 6-1. Jocul lui Jecan este încîntător, el impresionînd prin precizia loviturilor, prin stăpînirea de sine și rezistența fizică. În pofida faptului că nu are jocuri în picioare la acest nivel (el dedicîndu-se de cîțiva ani exclusiv meseriei de antrenor), Jecan pare desprins pe nedrept din acest peisaj al jucătorilor activi, revenirea sa pe teren fiind una reconfortantă pentru spectatorul avizat și plină de speranțe pentru cel partizan, în speță pentru clujenii care vor să aibă încă un reprezentant pe tabloul principal.

Alex Jecan joacă mîine pentru un loc pe tabloul principal

Clujean “de la distanță”, pentru că evoluează sub culorile clubului Winners Tennis Club Cluj deși locuiește la București, Patrick Grigoriu a fost astăzi protagonist, alături de adversarul său, în cea mai frumoasă partidă a zilei. Grigoriu l-a învins pe A. Apostol cu 7-5, 7-5 într-un meci care a avut de toate: mingi scurte, loburi spectaculoase, voleuri care au provocat emoții suporterilor din tribune și, peste toate, mult fair-play. A fost un meci ce a durat aproape trei ore, spre deliciul celor care au avut inspirația să îl urmărească.

Iată și programul meciurilor de luni, cele care vor stabili încă 8 participanți pe tabloul principal. Nota bene, 15 din cei 16 rămași în această cursă sînt români.

Ora 10.00

  • Tudorel Sandu-Alex Jecan, terenul 1
  • Ioan Fărcaș-Vladimir Filip, terenul 2
  • Dragoș Mirtea-Cătălin Fifea, terenul 3

Urmate de :

  • Bogdan Apostol – Andras Szekely, terenul 1
  • Patrick Grigoriu – Alexandru Grigoriță, terenul 2
  • Vlad Cornea – Vlad Pop, terenul 3

Urmate de:

  • Vasil Yehorov (Ucraina) – Tudor Șulea, terenul 1
  • Dan Dumitrașcu – Adrian Balotă

Mîine după-amiază se vor stabili tablourile de simplu și de dublu.

[nggallery id=93]