Patrick Ciorcilă (16 ani, locul 773 ATP), tenismanul clujean legitimat la Winners Tennis Club, a făcut un meci mare, astăzi, în semifinalele turneului Futures de 10.000 de dolari de la Sibiu, împotriva grecului Theodoros Angelinos (29 de ani, locul 373 ATP). Chiar dacă a pierdut, scor 6-7, 6-4, 5-7 după 3 ore de joc, tânărul tenisman clujean a salvat șapte mingi de meci și a arătat că diferența de 12 ani, dar și cea din clasamentul mondial, dintre el și jucătorul elen, nu are niciun sens în meciul direct. Mai mult, Patrick Ciorcilă venea după un alt meci greu disputat tot astăzi, în sferturi, împotriva lui Petru-Alexandru Luncanu (24 de ani, locul 453 ATP) și câștigat în trei seturi de clujean (3-6, 6-1, 6-3).

Întâlnirea din semifinale a fost foarte echilibrată, Patrick și mult mai experimentatul său adversar din Grecia mergând cap la cap pe tot parcursul primului set, Angelinos reușind să se impună cu 7-6. În setul doi, Ciorcilă și-a menținut ritmul bun și s-a impus cu 6-4, trimițând meciul în decisiv. Aici, clujeanul a început mai greu, elenul conducând la un moment dat cu 5-2, însă Patrick a revenit în forță reușind să egaleze situația, 5-5 în decisiv. Într-un final, Patrick Ciorcilă a pierdut meciul cu Theodoros Angelinos, scor 6-7, 6-4, 5-7 și se oprește în semifinale la Sibiu, la fel ca la Futures-ul de 15.000 de dolari recent disputat la Cluj, o performanță foarte bună pentru jucător.

Așadar, finala de simplu a turneului Futures de la Sibiu se va juca maine între Theodoros Angelinos (GRE) și Victor Crivoi (ROU).

În finala de la dublu a turneului, meci desfășurat în această seară, Patrick Ciorcilă și Victor Crivoi au cedat în fața perechii Vlad Cornea/Tudor Șulea, scor 6-7, 6-1,

[8-10].