Pe terenurile de la Winners Tennis Club, figura antrenorului Bogdan Nițescu e mereu preocupată în aceste zile. El pare a căuta soluția pentru ca elevul său, Patrick Ciorcilă, tînărul tenisman clujean care a ajuns al șaselea jucător român din clasamentul ATP, să se prezinte la un nivel maxim la Banca Transilvania Trophy.

-Cum stați cu pregătirile?

Ne pregătim intens, sper ca Patrick să prindă cu culoar bun, acompaniat de un joc consistent, ceea ce să îi permită să se autodepășească. Vorbim mult, a învățat din fiecare experiență de pînă acum, drumul său este unul ascendent.

-Ați încercat să îl motivați suplimentar?

Nu neapărat, dar, totuși, un citat dintr-un interviu dat de Nadal imediat după victoria sa de la Roland Garros a făcut obiectul unei discuții între noi. În acel interviu, chestionat asupra limitelor sale din timpul unui meci, Nadal a spus ceva de genul: „în astfel de situații îmi propun să mai rezist un pic, chiar peste limitele mele, pentru că nu se știe care îi sînt limitele celuilalt, ale adversarului”. Asta am discutat cu Patrick, în sensul în care acumulările trebuie să se facă și în plan mental, să îi crească puterea de luptă. Și sînt sigur că acest citat i-a dat de gîndit…

-Cît ține de culoar evoluția jucătorului dumneavoastră?

Ține și de culoar, natural. Acum Patrick, conform clasamentului și listei de înscrieri este pe poziția a zecea, deci poate ajunge printre favoriți, ceea ce nu e deloc rău. Eu trag nădejde că după futuresul precedent de la Cluj, cel din luna mai, unde a trecut de primul tur, acum să facă în așa fel încît să treacă măcar două tururi. Sigur, acesta este un obiectiv îndrăzneț, dar nu irealizabil.