Jucătoarea legitimată la Winners Tennis Club, Ilka Csoregi (17 ani), a plecat în Italia unde, în perioada următoare, va disputa două turnee de juniori, pentru ca apoi să plece în Franța la turneul juniorilor de la Roland Garros.

Ilka Csoregi va juca atât la simplu, cât și la dublu, la Turneul Internațional Citta Di Santa Croce (13-18 mai) și la Trofeul Bonfiglio Milano (20-26 mai). Sportiva din Cluj-Napoca a combinat antrenamentele cu școala în ultima lună și abia așteaptă să joace un meci oficial. “Am avut o perioadă de patru săptămâni de antrenamente intense și, normal, de școală. Luna asta voi juca la cele două turnee din Italia, însă acestea sunt mai mult două competiții de acomodare și de pregătire pentru Roland Garros, care este de fapt obiectivul meu în acest moment. Aștept cu nerăbdare să înceapă meciurile, știu că va fi o experiență frumoasă”, ne-a povestit Ilka.

Jucătoarea legitimată la Winners Tennis Club știe că turneele importante sunt cele care ridică cota oricărui jucător de tenis. “Turneul de la Roland Garros e un turneu de Mare Șlem și are aceeași valoare la juniori ca și la seniori, deci când joc acolo simt încă de la primul schimb de mingi că e un alt nivel. Aici se vede, până la urmă, cât mai am de lucrat ca să le ajung pe cele mai bune”, a adăugat Ilka Csoregi.

Ilka Csoregi ocupă în acest moment locul 35 în lume la junioare și locul 847 în clasamentul senioarelor (WTA).