În calificările de la Năstase Țiriac Trophy, care au debutat azi, 20 aprilie, la București, clujeanul Patrick Ciorcilă (16 ani, locul 770 ATP) se va afla în fața celui mai puternic adversar pe care l-a întîlnit pînă acum în carieră: ucraineanul Serghei Stakhovsky, actualmente pe 95 ATP, jucător care a avut în dreptul celei mai bune clasări locul 31 ATP, în 2010.

Uraineanul are 27 de ani, și-a stabilit rezidența la Bratislava, în Slovacia, este un dreptaci de 1,93 metri și a jucat recent, la Le Gosier (Guadelupa), o finală de challenger, pierdută la francezul Paire, în trei seturi. A jucat turnee mari, cîștigînd patru dintre ele, la Zagreb (2008), St. Petersburg (2009), New Haven și Hertogenbosch (2010).

Un lucru foarte interesant: ucraineanul are propriul său site. Îl găsiți aici, cu multe amănunte despre activitatea sa.

Patrick Ciorcilă nu are nimic de pierdut. Pînă la urmă pentru asta te apuci de tenis, ca să joci cu sportivi de top și să crezi că vei ajunge, la rîndul tău, unul dintre aceștia.

Ciorcilă nu are decît de cîștigat în urma unei astfel de întîlniri și așteptăm deznodămîntul, pentru a afla și părerea jucătorului clujean după o astfel de experiență.

Programul următor al lui Ciorcilă se leagă de Cluj, unde va susține o serie de examene importante la școală, apoi urmînd să participe la futuresul pe care cei de la Winners Tennis Club Cluj îl vor organiza în luna mai. După acel futures, Ciorcilă se va concentra pe o serie de 14 turnee (futures și challenger) din România, în urma cărora sperînd să obțină cît mai multe puncte ATP.

(Articol publicat pe blogul jurnalistului Ovidiu Blag)