Întors din Turcia, unde a participat în ultima lună la două turnee Futures, Patrick Ciorcilă, tenisman legitimat la Winners Tennis Club, a început această săptămână între primii 1.000 tenismeni ai lumii. Mai exact, Patrick (16 ani) ocupă locul 976 în clasamentul ATP, dat publicității luni, 22 octombrie 2012.

9 puncte ATP în cinci luni

Cum a ajuns aici? Patrick Ciorcilă a început să strângă puncte ATP în această vară, primul fiind obținut tocmai acasă, în Cluj-Napoca, pe zgura de la Winners Tennis Club, în cadrul turneului futures Banca Transilvania Open din luna mai. Au urmat participările la alte cinci turnee (Sibiu, Iași, București, Pitești și Mediaș), în urma cărora a acumulat un total de 8 puncte ATP. Odată cu venirea toamnei, tânărul tenisman clujean s-a orientat spre competițiile din Europa. Astfel, Patrick a muncit mult și a trecut de calificări la turneele futures F38 și F39 din Turcia, ajungând pe tablourile principale în cele două competiții. Dacă la turneul F38 a fost eliminat cu greu, în primul tur, de slovacul Filip Horansky (620 ATP), la futures-ul următor Patrick a fost la un pas de sferturile de finală, cedând în turul doi în fața italianului Riccardo Sinicropi (6-2, 2-6, 0-6). Acest parcurs i-a mai adus tenismanului clujean încă un punct ATP, având în acest moment 9 puncte în clasamentul mondial. “Turneele au fost benefice pentru mine, am avut ocazia să mă antrenez cu jucători foarte valoroși, mulți dintre ei în primii 300 ATP. Mi-am făcut și prieteni noi, am cunoscut alți jucători și asta o să mă ajute sigur pentru perioada următoare. Meciurile au fost în general foarte bune, mai ales că am reușit să bat un jucător din top 500”, a declarat Patrick Ciorcilă.

Secretul lui Patrick

Chiar dacă este foarte tânăr, în urmă cu o lună împlinind 16 ani, Patrick nu se pierde cu firea în fața unor adversari mult mai experimentați și mai bine clasați. Care o fi secretul său? “Nu simt presiune când intru pe teren, sunt prea concentrat la ce am de făcut. Nu am nimic de pierdut, doar de câștigat din aceste meciuri”, ne dezvăluie Patrick Ciorcilă, Tenismanul clujean se pregătește în această perioadă pe terenurile de la Winners Tennis Club, iar apoi va pleca din nou la drum. “Pe 25 octombrie mă voi întoarce în Antalya pentru alte trei turnee Futures”, adaugă jucătorul. Patrick Ciorcilă știe că se află abia la început de drum, dar e convins că sportul alb îi răsplătește pe cei muncitori. “N-am crezut că voi face un pas atât de mare într-un timp atât de scurt, dar îmi merit locul, deoarece am muncit foarte mult pentru a ajunge aici. Tot ce-mi doresc acum este să rămân sănătos și la anul să obțin cât mai multe puncte ATP care să mă ajute să urc în clasament”, a încheiat Patrick Ciorcilă.