Articol preluat de pe blogul jurnalistului Ovidiu Blag:

Antrenorul lui Patrick Ciorcilă, Bogdan Nițescu, m-a sunat și mi-a spus că acum puțină vreme s-a încheiat semifinala dintre Patrick și Andrei Ștefan Apostol, clujeanul cîștigînd cu 6-1, 6-4 și ajungînd astfel în finala de mîine. Acolo îl va întîlni pe Tudor Cristian Șulea, cel care l-a învins pe ungurul Biro.

“M-am bucurat mult că Patrick a ajuns în finală dar în același timp sînt conștient că el are nevoie mai mult decît niciodată de o perioadă de pauză, oboseala unui an foarte aglomerat pentru el începe să își spună cuvîntul. Așteptăm să jucăm mîine și apoi să savurăm o perioadă de respiro, pînă pe 12 august, cînd o vom lua de la început”, a declarat Bogdan Nițescu.

***

După ce a jucat mai multe săptămîni consecutive în turnee care contează pentru clasamentul ATP (reușind chiar să facă două puncte cu care probabil este cel mai tînăr jucător din lume prezent în această ierarhie) Patrick Ciorcilă joacă în aceste zile un turneu de juniori la Timișoara.

Wilson Tivoli Trophy Timișoara este un turneu ATP Juniors Grade 3, cu un tablou principal de 32 pe care au fost prezenți și doi clujeni: Patrick Ciorcilă și Andras Szekely. Ambii au jucat foarte bine și au trecut împreună de primele două tururi, ajungînd amîndoi în sferturile de finală.

Din păcate pentru Szekely acesta a dat piept cu ungurul Biro, favoritul 2 și a trebuit să se recunoască învins la mare luptă, în trei seturi.

Patrick a făcut în schimb pasul spre semifinale, după 7-6, 6-3 cu un alt ungur, Csongor Toth, astfel că mîine va juca pentru un loc în finală cu Andrei Apostol.

Andrei Apostol are și el (ca și Patrick) 16 ani, e clasat pe locul 386 la juniori iar în acest an (înaintea turneului de la Timișoara) avea 3 victorii și 6 înfrîngeri în circuit.

Ciorcilă (deși a făcut o mică pauză în circuit) este mai bine clasat, pe locul 139 și are 13 victorii și 10 înfrîngeri în acest an, la juniori.

După acest turneu, Patrick va lua o vacanță scurtă iar din 12 august se va întoarce la o serie de turnee futures care vor avea loc în țară, la Iași, Brașov și Mediaș. Aceste turnee contează în circuitul ATP, acolo unde clujeanul speră să mai adauge celor două puncte și altele care să îl propulseze în prima mie de jucători ai lumii (deocamdată e pe locul 1400 în lume).