Pamira Sibiu ITF Futures, așa se cheamă turneul de tenis de 15.000 de dolari care se desfășoară în aceste zile la Sibiu. După primul punct ATP obținut acum mai bine de o lună la un Futures desfășurat la Cluj, Patrick Ciorcilă a ajuns din nou pe tabloul principal, de data aceasta după trei partide jucate în calificări.

În primul tur a trecut de Teodor Leahu, 7-6, 6-1, apoi de prietenul său, Andras Szekely, 7-6 (8), 6-1, pentru ca în turul trei să treacă de Dragoș Mirtea, 6-2, 6-0.

În primul tur de pe tablou Ciorcilă îl va întîlni pe spaniolul Gerard Gallego Bertrand, locul 808 mondial, o partidă care se anunță cum nu se poate mai dificilă.

Turneul de la Sibiu este foarte puternic, favoritul unu fiind 288 APT, francezul Axel Michon. Favorit doi e un croat care a jucat și la Cluj (chiar l-am comentat pentru TVR 3 într-o semifinală), Dino Marcan (310 ATP).

PS

Patrick Ciorcilă vine după o perioadă dificilă, în care s-a accidentat destul de sever la brațul de serviciu, suportînd un tratament destul de dur la București, cu șocuri și masaj, proceduri efectuate de celebrul medic Pompiliu Popescu.

(Articol preluat de pe blogul jurnalistului Ovidiu Blag)