Desi intarziat cu o zi din cauza vremii nefavorabile, turneul Banca Transilvania Open 2012 si-a inceput astazi meciurile din primul tur al tabloului principal. Primul meci de pe tablou a coincis cu prima victorie a unui jucator clujean. Ciprian Porumb s-a calificat spectaculos in turul secund trecand, dupa doua ore de joc de britanicul Darren Walsh, scor 4-6, 6-1, 6-1.

Daca in primul set serviciul si lovitura de dreapta a lui Ciprian Porumb au suferit pe alocuri, odata cu trecerea timpului, jocul lui a capatat consistenta. Prin loviturile de passing shot reusite el a destabilizat tactica englezului, care s-a bazat pe un joc de serviciu-voleu. Porumb a servit din ce in ce mai bine, s-a concentrat, a pus stapanire pe joc, l-a controlat in totalitate si si-a adjudecat urmatoarele doua seturi cu 6-1, 6-1.

Porumb il poate intalni in turul secund pe favoritul numarul 1 al turneului, canadianul Peter Polanski, care va juca miercuri cu un alt clujean, Andras Szekely.

Tot astazi au avut loc ultimele meciuri din calificari, in urma carora sapte romani si un italian, Antonio Comporto, au acces in primul tur.

In cursul dupa-amiezii de astazi se vor desfasura partidele de dublu, capul de afis constituindu-l meciurile dintre Daescu/Mergea versus Kraila/Moraru si Ghilea/Porumb versus Ciorcila/Mlendea.