Are 15 ani si vine din Malaezia, dar de un an de zile se antreneaza in SUA la academia de tenis a unui roman. Antrenorul, partenerul de joc si colegii cu care imparte apartamentul sunt tot romani. „Ei sunt familia mea”, spune Assri.

Este prima data cand vii in Romania?
Nu, am mai fost in 2009 impreuna cu antrenorul meu pentru antrenamente, dar am ramas in Bucuresti. Este prentru prima data cand vin in Cluj.

BT Tennis Trophy este primul tau futures?

Nu, este al patrulea. Saptamana trecuta am fost la cel de la Iasi unde am ajuns in sferturile de finala la dublu.

Tocmai ce ai castigat primul tau meci din calificari. Cum a fost?

A fost bine. Am inceput mai greu, dar am reusit sa revin in al doilea set. Am fost mai puternic mental decat adversarul meu care isi pierduse calmul si era furios. Eu, in schimb, m-am concentrat pe joc si acest lucru mi-a adus victoria.

Ce e mai important pentru tine: sa castigi sau sa dai tot ce ai mai bun pe teren?
Important pentru mine sa sa fac ceea ce trebuie facut pe teren. Asa obtin rezultate. Nu ma gandesc deloc la victorie sau la esec.

Ce te-a determinat sa iti alegi o cariera in tenis?
Tatal meu era angajat la un club de tenis in Malaezia si, cand eram mic, prietenii lui mi-au pus o racheta in mana ca sa vada cum ma descurc. Mi-a placut mult. Asa a inceput totul.

Cat timp petreci pe terenul de tenis in fiecare zi?
Cam 6 ore: 3 dimineata si 3 dupamasa.

Si in timpul liber?
Incerc sa fac ceva care nu are legatura cu tenisul: ies cu prietenii in oras, la un film.

Care este rezultatul cel mai important pe care l-ai obtinut pana acum?
In urma cu 2 luni, am castigat in SUA, un turneu futures la dublu impreuna cu partenerul meu. E un rezultat important pentru ca era primul meu turneu futures si prima data cand jucam dublu impreuna cu partenerul meu.

Ce planuri ai pentru viitorul apropiat?
Imi doresc ca pana la sfarsitul anului sa ajung in top 200 ITF Juniors.  De asemenea, imi doresc sa ajung numarul 1 in Malaezia, in clasamentul ATP, atat la simplu cat si la dublu. Apoi voi castiga Cupa Davis, pentru tara mea.