Alex Jecan este unul dintre cei trei clujeni inscrisi pe tabloul de calificari la BT Tennis Trophy si totodata unul dintre membrii echipei de antrenori a Scolii de Tenis Winners. A inceput sa joace tenis de la varsta de 8 ani dar i-ar fi plăcut și o carieră fotbalistică, dovadă fiind pasiunea pentru jocul online Hattrick, unde este managerul unei echipe de fotbal.

Ti-ai dori sa treci la un alt nivel in tenisul profesionist?
Nu, cred ca acea perioada a trecut. Pentru mine ceea ce conteaza acum este sa ma simt bine pe terenul de tenis si sa joc cateva meciuri pentru mine.

Ce te-a determinat sa te inscrii la turneul futures, BT Tennis Trophy?
Colegii de breasla, ceilalti antrenori mi-au sugerat sa ma inscriu si pana la urma au reusit sa ma convinga ca joc suficient de bine ca sa particip la un turneu de o asemenea anvergura.

Ce asteptari ai de la acest turneu?

In primul rand sa joc cat mai multe meciuri, sa joc cat mai bine si sa muncesc cat mai mult pe teren.

Ce conteaza pentru tine cel ma mult: sa castigi sau sa joci cat mai bine?
Sa ma simt bine pe teren si sa joc cat mai bine posibil. Iar daca castig este cu atat mai bine.

De ce tenis si nu alt sport?
Asa au vrut parintii mei. Initial, am vrut sa joc fotbal, dar la 8 ani m-au trimis la tenis sa vad cum e; daca nu-mi placea ma intorceam la fotbal. Norocul meu a fost ca am avut parte de un antrenor care a stiut cum sa ma abordeze si dupa doua saptamani nu am mai vrut sa renunt la tenis pentru alt sport.

Care a fost cel mai bun moment din cariera ta de tenisman?
Cel mai fericit moment pentru mine, pe terenul de tenis, a fost acum doi ani, la futuresul de la Brasov, unde am reusit sa trec de calificari si in ultimul meci am invins un bun prieten de-al meu din copilarie cu 7-6 in setul decisiv.

Dupa parerea ta care este cel mai bun jucator al momentului?
Cu siguranta Novak Djocovici!

Cat timp petreci pe terenul de tenis? Esti antrenor la Winners Tennis Club, cat timp din zi iti ocupa?
In medie, pe zi petrec 8-9 ore pe terenul de tenis antrenand. Foarte rar ajung sa joc tenis si pentru mine.

Si cand nu esti pe teren cu ce iti ocupi timpul? Ce hobby-uri ai?
Sunt pasionat de jocul pe calculator Hattrick unde sunt managerul unei echipe de fotbal – asta imi ocupa cam 10 minute zilnic. Dupa care imi place pokerul mult si joc de doua ori pe saptamana fotbal. Iar seara ies in oras… cu gagici (rade).

Unde iti petreci vacanta?
Pe terenul de tenis!

Iti urez multa bafta. Stiu ca in scurt timp vei intra pe teren; ai primul tau meci din concurs contra lui Sebastian Erimicioiu.

Multumesc mult. Sa fie!

Si a fost, pentru ca Alex a castigat meciul cu 6-0,6-4.