Prima ediţie a turneului internațional AEGON Junior Open U16 la tenis s-a încheiat azi la Winners Tennis Club cu victoria clujeanului Patrick Ciorcilă. Legitimat la clubul organizator, Patrick l-a învins, fară dificultate, pe cipriotul Constantinos Ioannides cu scorul de 6-0, 6-1. Astfel, trofeul rămâne acasă, la Winners Tennis Club.

Favoritul numărul 1, Patrick Ciorcilă a ajuns fără probleme în această fază a competiției, după ce a trecut de Dragos Mădăraș cu 6-1, 6-2, în faza sferturilor și de de Bogdan Apostol cu 4-6, 6-0, 6-4, în semifinale. AEGON Junior Open U16 i-a adus două victorii lui Patrick Ciorcilă, deoarece el a câștigat și proba de dublu. Finala s-a jucat între Patrick Ciorcilă în echipă cu Bogdan Apostol, pe de o parte și Dragos Mădăraș și Sergiu Bucur, de cealată parte a fileului. Scorul final a fost de 6-7, 6-2, 10-7

După victoria de la Cluj, Patrick Ciorcilă este neînvins în circuitul european de 12 meciuri încoace.

“A fost o săptămână incredibilă pentru mine și mă bucur că am caștigat în fața propriului public. Acest lucru m-a motivat să dau totul și sa joc cât mai bine”, a declarat Patrick Ciorcilă.

AEGON Junior Open 2011 face parte din circuitul Tennis Europe Junior Tour dedicat juniorilor, baieți și fete, în vârstă de 16 ani și s-a desfășurat între 13 și 18 iunie a.c. pe terenurile Winners Tennis Club din Parcul Rozelor. Turneul a fost sustinut de AEGON România, prin cele două linii de business ale sale, pensii private şi asigurări de viaţă, ambele cu sediul în Cluj Napoca.