Patrick Ciorcilă, legitimat la Winners Tennis Club,  a câștigat, pentru a doua oară în acest an, titlul de campion național la dublu la Campionatele Naționale Individuale de Vară categoria 16 ani care s-au desfășurat in perioada 30 mai – 5 iunie a.c. la Centrul Național de Tenis din București. Cu doar 6 luni înainte, în luna ianuarie a.c., Patrick câștiga ediția de iarnă a acestor campionate.

În proba de dublu, la capătul unui meci spectaculos, Patrick în echipă cu orădeanul Ionuț Urdă, a câștigat actul final împotriva echipei Andrei Apostol – Luca Tatomir, cu scorul de 7-6(2) 0-6 10-5.

“A fost un meci greu și mă bucur foarte mult că am reușit să câștig încă o dată titlul de campion național. Acum joc la Mamaia, la turneul european de 16 ani, iar apoi voi reveni acasă, la Winners Tennis Club, pentru turneul internațional Aegon Tennis Cup din 13-19 iunie. Anul acesta mi-am propus să obțin cât mai multe puncte, mai ales că voi începe să joc exclusiv la 18 ani, în turnee internaționale ITF, și sper ca până la sfârșitul anului să fiu în primii 300 jucători în clasamentul mondial.”

Clasat pe primul loc în clasamentul național la 16 ani, Patrick va reprezenta România la Campionatele Europene Individuale de la Moscova, din 18 iulie și apoi la Campionatele Europene pe Echipe de la Munchen din 25 iulie a.c. Vor fi ultimele două turnee de 16 ani pentru Patrick, deoarece din luna august va participa exclusiv la categoria 18 ani, în competiții din circuitul internațional ITF de juniori.