Patrick Ciorcilă continuă seria rezultatelor remarcabile cu turneul internațional de la Mediaș, ITF Sibiu-Sen Junior, categoria 18 ani, care s-a desfășurat în perioada 2 – 8 mai a.c.

Legitimat la Winners Tennis Club, Patrick a fost surpriza turneului ajungând în finala de dublu și în sferturile de finală la proba de simplu în condițiile în care se afla la prima participare la un turneu de 18 ani, el având doar 14 ani. Pe parcursul probei de dublu a învins jucători valoroși precum echipa formată din românii Vasile Ghilea, numărul 52 în clasamentul ITF și una dintre cele mai mari speranțe ale tenisului românesc și Teodor Marin, numărul 44 mondial, cu scorul de 2-6 6-4

[11-9]. Echipa formată din Patrick Ciorcilă și Ionut Urdă a fost depășită în finală de belgienii James Storme Junior și Joseph van Dooren cu 6-0 6-3.

Patrick, singurul jucător de 14 ani înscris în competiție, a învins, în proba de simplu, jucători cu experiență internațională cum ar fi belgianul James Storme Junior, numărul 287 în clasamentul ITF cu scorul de 64 62 și apoi pe favoritul nr. 6, marocanul Lahlou Ismael, numărul 200 mondial cu 62 63. In optimi, Patrick a fost învins de cel care s-a dovedit a fi mai apoi câștigătorul turneului, românul Vasile Ghilea și pe care, cu o zi înainte îl învinsese în proba de dublu.

„Patrick a avut o evoluție foarte bună; a învins jucători cu multă experiență. A avut mari șanse azi, în meciul cu Vasile Ghilea, care trebuie să menționez, are o vastă experiență în turnee internaționale, participând inclusiv la Australian Open, dar au fost momente în care maturitatea și experiența adversarului au facut diferența pe tabela de scor”, a declarat Bogdan Nițescu, antrenorul lui Patrick.

ITF Sibiu-Sen Junior este a șasea competiție din 2011 la care Patrick obține rezultate remarcabile. În prezent el ocupă primul loc în clasamentul național la categoria 16 ani și deține titlul de campion național la dublu și cel de vicecampion la simplu. Săptămâna următoare el va participa la turneul ITF Instrig Cup 2011 de la Balș și apoi va ajunge la Maribor, în Slovenia pentru a participa la turneul Bergant Memorial, categoria 16 ani.