După ce a câștigat un turneu ITF în Africa, Ilka Csoregi, a cucerit și America de Sud câștigând cel mai important turneu de tenis pentru juniori din Peru.

Ea a reușit un adevărat tur de forță la turneul ITF Inka Bowl, categoria 18 ani care s-a desfășurat pe parcursul a șase zile în Peru. Legitimată la Winners Tennis Club din Cluj-Napoca, Ilka în vârstă de 14 ani, a câștigat finala de simplu, depășind astfel toate așteptările deoarece era favorita 14 pentru titlu.

După ce a trecut în proba de simplu, pe rând, de americanca Tristen Z. Dewar (Nr. 5), cu 6-4, 6-4 și în semifinale de de argentinianca Guadalupe Perez Rojas (Nr. 11) cu scorul de 7-5, 6-3, Ilka s-a impus, în finală, în fața favoritei principale, ecuadorianca Marie Elise Casares cu scorul de 6-4, 2-6, 6-4.

La începutul lunii decembrie 2010, Ilka a câștigat un alt turneu ITF East Africa 18&Under Circuit, în Rwanda, unde a învins-o pe favorita principală cu scorul de 6-2, 7-6(5). Săptămâna aceasta, Ilka continuă circuitul prin America de Sud, participând la turneul Condor de Plata din Bolivia urmat de o deplasare în Chile pentru Copa Milo.

Ilka face parte din echipa de peste 10 juniori care fac performanță în tenis la Winners Tennis Club. Aceștia au obținut rezultate foarte bune în competițile interne și internaționale la care au participat, pentru anul 2011 obiectivele lor fiind cel putin la fel de ambițioase.