Turneul international Universitatea – Vodafone- Winners s-a desfasurat intre 13-19 iulie a.c. avand ca organizatori Winners Tennis Club, Federatia Romana de Tenis si Clubul Universitatea, iar ca sponsor principal Vodafone Romania. Turneul a atras peste 1.500 de participanţi – de la jucători, la spectatori care au ţinut să vadă la faţa locului competiţiile, la Winners Tennis Club.

Gălăţeanul Cătălin Gârd a câştigat finala de simplu a turneului internaţional de tenis „Universitatea – Vodafone – Winners 2009”, după ce l-a învins în finală pe cehul Jiri Skoloudik cu scorul 0-6, 6-1, 6-2. Partida a durat peste 2 ore şi a fost amânată cu 7 ore din cauza ploii torenţiale care s-a abătut asupra oraşului. În urma victoriei, Cătălin Gârd şi-a trecut în cont 17 puncte ATP şi 1.300 de dolari. La dublu, au ieşit campioni ucrainienii Gleb Alekseenko şi Vadim Alekseenko. Aceştia au învins în finală perechea formată din tenismenii români Iliuţă Giurgiu şi Marius Copil, în două seturi, cu scorul de 6-4, 6-4.

Turneul internaţional de tenis „Universitatea – Vodafone – Winners 2009” a însumat premii totale de 10.000 de dolari şi s-a desfăşurat în parteneriat cu Federaţia Română de Tenis, cu sprijinul Clubului Sportiv Universitatea şi Winners Tennis Club. Meciurile s-au desfăşurat în condiţii excelente de joc şi, chiar dacă temperatura a fost destul de ridicată, sportivii au oferit partide foarte bune celor cîteva sute de spectatori prezenţi zilnic la turneu.

„Ne-am bucurat de sprijinul Clubului Sportiv Universitatea, dar şi al celor de la Winners Tennis Club. Am reuşit să adunăm aici mulţi jucători buni, care au oferit meciuri spectaculoase”, a declarat Radu Constantea, directorul turneului. Sportivii şi oficialii prezenţi la turneu au fost încîntaţi de condiţiile pe care le oferă Winners Tenis Club. „Am rămas surprins de ce am găsit la acest club. Am observat că publicul clujean este un bun cunoscător al tenisului, foarte mulţi oameni fiind prezenţi aici chiar de la orele dimineţii”, a spus Dan Nicolae, arbitru ITF.

Evenimentul a marcat 90 de ani de existenţă a clubului Universitatea Cluj, unul cu tradiţie în sportul alb. Mai mult de jumătate din cei 32 de jucători prezenţi pe tabloul principal au fost români, trei dintre ei fiind chiar reprezentanţi ai Clujului: Ilie Aurelian Giurgiu, Ciprian Porumb jr. şi Septimiu Frăţilă. Restul au fost tenismeni sosiţi la Cluj din ţări ca Australia, Serbia, Belgia, Bolivia, Italia, Ucraina, Cehia, Spania, Rusia şi Republica Moldova.

„Este un an deosebit pentru clubul Universitatea, sărbătorim 90 de ani de existenţă, iar ocazia de a organiza acest turneu minunat era una de nerefuzat”, a declarat preşedintele Clubului Sportiv Univesitatea, Ovidiu Vasu. Reprezentanţii Winners Tennis Club, prin vocea directorului tehnic Lucian Boldor, speră ca, prin găzduirea unor astfel de competiţii, tenisul clujean să crească tot mai mult. „Sîntem foarte onoraţi că am organizat acest turneu, împreună cu Clubul Universitatea, avem un parcurs ascendent în organizarea turneelor”, a declarat Lucian Boldor.