VODAFONE WINNERS  2010 – ROMANIA F6 FUTURES – Cluj Napoca

Date : 05 July – 11 July 2010

Spaniolul Javier Marti a câştigat finala de simplu a turneului internaţional de tenis „Vodafone – Winners 2010”, parte a circuitului internațional BCR Futures România, după ce l-a învins în finală pe românul Răzvan Sabău cu scorul de 7-6(5) 5-7 6-1 . În urma partidei care a durat aproape 3 ore, Marti şi-a trecut în cont 17 puncte ATP şi 1.300 de dolari.

Finala turneului Vodafone-Winners i-a dat câștig de cauză spanioului de 18 ani în fața lui Răzvan Sabău (32ani ) – fost câștigător al turneului de juniori de la Wimbledon și fost component de bază al echipei României de Cupa Davis. Meciul a stat sub semnul echilibrului, spaniolul adjudecându-și primul set în tie-break pentru ca mai apoi Sabău să reintre în meci câștigând setul al 2-lea cu scorul de 7-5. Diferența în ceea ce privește pregătirea fizică, dar și un ușor disconfort al românului, care a suferit o viroză în timpul turneului, au făcut ca balanța victoriei să încline decisiv în favoarea lui Javier Marti.

Javier Marti, jucător în vârstă de 18 ani și-a schimbat stategia în abordarea turneelor renunțând la cele de juniori. În acest an, până în luna iulie a participat la 20 de turnee futures de seniori jucând practic un turneu în fiecare săptamână. Victoria de la Cluj îl va propulsa, probabil, printre primii 400 de jucători ai lumii.

“Mă bucur că am avut parte de un turneu atât de reușit, cu meciuri de un înalt nivel tehnic, care au culminat cu această finală dintre Răzvan Sabău și Javier Marti. Meciul lor ne-a încântat și ne-a dovedit totodată că tenisul de top internațional poate ajunge și la Cluj. Vă asigur că pe lângă preocupările noastre constante de a dezvolta centrul de copii și juniori din cadrul clubului, ne vom axa în anul următor mai ales pe organizarea  de turnee internaționale, pe care vrem să le aducem în număr cât mai mare aici, la Cluj, la Winners Tennis Club”, a declarat Simona Ciorcilă, președinte Winners Tennis Club.

Mihaela Testiban, arbitru ITF, a făcut următoarea declarație după turneu:  „Am rămas plăcut surprinsă de ce am găsit la acest club. M-am simtit întotdeauna bine de fiecare dată când am venit la Cluj, dar este pentru prima dată cand vin la acest club. Am observat că publicul clujean este un bun cunoscător al tenisului, foarte mulţi oameni fiind prezenţi aici chiar de la orele dimineţii.”

“Felicit jucătorii care au făcut un meci extraordinar, mai ales Javier Marti pe care l-am văzut progresând și pe Răzvan care a avut un meci foarte bun azi. Sper ca la anul să aducem un turneu Chalenger aici la Cluj, la clubul Winners, cu cât mai multi jucatori români pe tablou”, a declarat vicepreședinte Federației Române de Tenis, Ciprian Porumb.

“Sunt multumit că am ajuns în finală, chiar dacă am început turneul într-o formă fizică nu tocmai bună. Acest lucru s-a simțit mai ales spre sfârșitul meciului când nu mai am avut forța fizică necesară pentru a câștiga”, a declarat semifinalistul Răzvan Sabău.

“Mulțumesc echipei Winers Tennis Club pentru un turneu cu o organizare impecabilă, tuturor celor care m-au sprijinit și nu în ultimul rând antrenorului meu Oscar. Cu siguranță ne vom revedea la anul”, a declarat câștigătorul Javier Marti.

Echipa Winners Tennis Club dorește să mulțumească arbitrilor: Mihai Dumitrescu –arbitru principal, care a fost înlocuit în timpul weekendului de Mihaela Testiban, Ioan Mărginean, Benedek Elek, Andreea Rusu, Răzvan Bucuroiu, Mircea Constantin și Cristian Suciu; sponsorilor turneului: Vodafone Romania – sponsorul principal, City Plaza, Opera Plaza, Diverta, ACI Bistrița și ACI Cluj, TIM, Grup 4 Instalații, florăria Kara și partenerilor: Trend Communication, PMA și Roxer. Nu în ultimul rând, mulțumim copiilor de mingi, care au contribuit la reușita acestui turneu.