De la iniţiere, la marea performanţă…

Ce vă oferă cursurile Scolii de Tennis Winners?

  • Cursurile se adresează copiilor de toate vârstele care doresc să învețe tenis sau să ajungă la nivel de performanță. Este recomandabil ca vârsta minimă la care se încep cursurile să fie de 4 ani.
  • Fiecare oră de tenis va reprezenta: învățare + activitate + distracție + siguranță pentru fiecare copil
  • Fiecare copil își va dezvolta toate aspectele jocului, tehnic, tactic, fizic si mental
  • Fiecare copil va beneficia de un antrenament particularizat (click aici pentru a vedea antrenorii clubului) în funcție de nevoile fiecăruia: terenuri modificate pentru a le dezvolta tehnica jocului, mingi mai ușoare și nu atât de rapide, precum și rachete de diferite greutăți
  • Trecerea de la inițiere la performanță se face prin grupe alcătuite din 2-4 copii
  • Evoluția copiilor este monitorizată regulat
  • Organizăm competiții de tenis regulate și încurajăm copiii să se înscrie pentru că orice sport are în centru ideea de competiție. Atunci jocul prinde viață.

Grupele de initiare au loc zilnic, Luni-Sambata de la ora 10.00 si 17.00. Tariful de abonament este de 30 lei/ora

Copii sub 10 ani

Cursurile pentru copii sub 10 ani sunt structurate după programul Tenis 10 care implică o abordare diferită: antrenamente pe trei nivele pentru a-i ajuta pe copii să progreseze. Pe măsura parcurgerii lor, dimensiunile terenului, lungimea rachetelor, viteza mingilor cresc, pană când jucătorul avansează către tenisul standard.

Roșu – până la 8 ani
Portocaliu – până la 9 ani
Verde – până la 10 ani

  • ROȘU – antrenamente pentru copii până la 8 ani, inclusiv

Antrenamentele se desfășoară pe un teren de dimensiuni reduse. La această vârstă, copiii sunt încurajați să dezvolte tactici și tehnici simple. Încep prin a învăța mișcările de bază și coordonarea.

  • PORTOCALIU – copii până la 9 ani împliniți

Terenul de joc are dimensiunea de 18×6,5 m, iar mingea portocalie este mai ușoară și prin urmare nu are o viteză mare. Mingile ușoare, terenul mic și fileul coborât ajută copiii să-și dezvolte abilitățile și tactica de joc, care ulterior vor fi folosite în competițiile de performanță.

  • VERDE – copii pânâ la 10 ani împliniți

La acestă vârstă copiii sunt mai mari și mai puternici și pot juca pe un teren mai mare de zgură folosind mingea verde. Tehnicile învățate sunt mai avansate, accentul căzând și pe antrenamentele de pregătire fizică.

Clubul WINNERS TENNIS CLUB încurajează toți copiii să participe la competițiile organizate în cadrul circuitului Tenis 10. Pentru mai multe detalii despre calendarul competițional și despre programul Tenis 10, vă rugăm accesați pagina competiției aici.

Juniori – peste 11 ani

Se folosește tot terenul de joc și mingile obișnuite. Antrenamentul este mai intens. Se pune accent pe performanță, rezistență și pregătire fizică.