Slovacia este marea câștigătoare a European Summer Cups – Copa del Sol, băieți – 14 ani, etapă a Campionatului Mondial de Tenis World Junior Tennis Competition. Pe podium au mai urcat echipele Ungariei, care s-a clasat pe locul al doilea, respectiv a Belgiei, pe treapta a treia.

Turneul s-a desfășurat în perioada perioada 27 – 29 iunie 2010,  la Winners Tennis Club și a fost organizat în colaborare cu Federația Română de Tenis și Tennis Europe.

În cele trei zile de concurs, la Winners Tennis Club au participat 8 echipe naționale: Austria, Belgia, Bulgaria, Letonia, Slovacia, Serbia, Ungaria şi Romania. Primele două echipe câștigătoare se califică pentru rundele finale ale campionatului organizate în Spania şi, ulterior, la Campionatul Mondial de Tenis pentru Juniori.

Au participat 8 echipe și 32 de jucători, fiecare echipă jucând zilnic două meciuri de simplu și unul de dublu. În total, European Summer Cups – Copa del Sol s-au jucat 12 meciuri pe zi. Finala s-a disputat între Slovacia, alcătuită din Nagy Oliver și Blasko Martin, sub îndrumarea căpitanului Calik Daniel şi echipa Ungariei, alcătuită din Biro Andre, Kovacs Imre, Valkusz Milan, sub îndrumarea căpitanului Nemes Gabor. Echipa de tenis a României s-a clasat pe poziția a patra, după ce a fost învinsă de Belgia, cu scorul de 3-0. Bogdan Borza a fost învins de Simon Stevens cu 6-0, 6-1, iar Omar Salman a trecut de Rareș Andriuc cu 7-5, 7-6 ( 7-4 în tiebreak). La dublu, cuplul belgian Salman – Veys a învins perechea Borza – Groșescu cu 6-2, 7-5.

„Spre bucuria mea, după un singur an de activitate, am demonstrat tuturor că putem găzdui, în cele mai bune condiții, competiții de nivel internaţional atât pentru juniori, cât și pentru senori. Acest lucru ne motiveaza o dată în plus, pentru a ne axa preponderent asupra turneelor internaționale, pe care vrem să le aducem în numar cât mai mare la Cluj. Dorim să punem Clujul pe harta europeană și din punctul de vedere al tenisului”, a declarat Simona Ciorcilă, Președintele Winners Tennis Club.

European Summer Cups este numele generic a şase campionate de tenis pe echipe, organizate de Tennis Europe. Desfășurată în opt ţări din Europa, în fiecare locație participând câte opt echipe, European Summer Cups este cea mai mare competiție de tenis pentru juniori din Europa. Nume ale tenisului mondial, precum Ivan Lendl, Steffi Graf, Roger Federer, Justine Henin sau Andy Roddick au obţinut primele rezultate sportive remarcabile participând la Campionatele Europene de Tenis pentru Juniori.

Banca Transilvania este sponsorul oficial al evenimentului European Summer Cups – Copa del Sol. Ca parte a comunităţii locale, BT se implică în dezvoltarea sportului, având chiar propriile branduri pentru  competiţii de profil: BT Tennis Cup, BT Golf Cup şi Crosul BT.