padel11Cel mai modern club sportiv din Cluj își diversifică oferta prin inaugurarea celui mai nou și mai distractiv sport al momentului: padel.

Aflat la intersecția dintre tenis și squash, padel este un sport de echipă (sunt patru jucători pe teren), în creștere pe plan mondial, foarte dinamic și care în viitorul apropiat va fi declarat sport olimpic. Cele două terenuri de padel inaugurate azi în Parcul Rozelor sunt construite folosind cea mai nouă tehnologie în domeniu, fiind dotate cu nocturnă și gazon artificial care amortizează șocurile protejând articulațiile jucătorilor și oferind o experiență de joc plăcută. Terenurile de la Winners Sports Club au fost construite de compania Teren Padel deținută de

Jose Miguel Vinals, consulul onorific al Spaniei la Timișoara și, totodată, unul dintre cei mai activi promotori ai acestui sport în România. Echipa de antrenori ai Winners Sports Club se va perfecționa în cadrul unui stagiu de pregătire susținut de David Fernandez, instructor certificat și proprietarul unui renumit club de padel din Spania, 7Padel. Cursurile sunt deschise publicului în zilele de 16 și 17 mai, astfel încât toți clujenii care doresc să învețe padel sunt așteptați în Parcul Rozelor pentru sesiuni gratuite se inițiere sustinute de catre Fernandez și antrenorii Winners. Terenul de padel este 1/3 din dimensiunea unui teren de tenis, iar regulile și punctajul sunt aceleași ca în tenis. Mingile sunt similare, dar mai puțin presurizate. Acest sport a fost inventat în Mexic în 1969 și este foarte popular în țări precum Spania, Mexic, Argentina, US sau Canada, dar în ultimii ani s-a răspândit extraordinar și în Europa. În padel nu exista out, regula principală fiind ca mingea să aterizeze pe partea cealaltă a fileului și să nu atingă de două ori suprafața de joc. Dacă mingea sare din teren, jucătorul poate să iasă pur și simplu pe ușă afară să lovească mingea înainte sa atingă pământul și daca retrimite în teren, punctul continuă.

„Poate cea mai importantă caracteristică a acestui sport, și unul din motivele principale pentru care am ales să aducem padel in Cluj este faptul ca se adaptează în mod perfect pe nevoile jucătorului. Poate fi jucat de oricine, copii sau adulți, cu sau fără condiție fizică. Ne bucurăm că am avut posibilitatea de a oferi clujenilor o activitate sportivă nouă în care ei se pot bucura de compania prietenilor și a familiei, totul în aer liber” a declarat Simona Ciorcilă, președintele Winners Sports Club.

Având în vedere că se joacă în patru, padel e un sport care crează și întreține prietenii și alianțe ceea ce îl face perfect pentru grupurile de prieteni sau pentru sesiunile de team-building. Totodată este o activitate fizică extrem de distractivă și eficientă: o oră de padel jucat la intensitate crescută poate arde până la 700 calorii.

Padel este un sport care naște pasiuni: Rafael Nadal, Serena Williams, Iker Casillas, Ronaldo sau Lionel Messi sunt câteva dintre celebritățile îndrăgostite de padel. Terenul se închiriază cu un tarif între 50 si 80 de lei pe oră, în funcție de momentul zilei, ceea ce înseamnă, în condițiile în care sunt întotdeauna 4 jucători pe teren, un cost individual cuprins intre 12,5 și 20 de lei.

Echipamentul de joc este oferit gratuit de clubul Winners fiecărui jucător.