Francezul Maxime Chazal (21 de ani, locul 456 ATP) revine la Winners Tennis Club Cluj-Napoca pentru Futures-ul de 10.000 de dolari – Banca Transilvania Open 2014. Cap de serie numărul 3 anul acesta, Maxime se întoarce cu drag în orașul de sub Feleac, după ce în urmă cu un an a jucat tot aici prima sa finală de turneu Futures din carieră. Atunci a cedat în ultimul act în fața polonezului Piotr Gadomski.

Se pare că aerul de Cluj i-a prins bine, deoarece în urmă cu un an Maxime Chazal ocupa locul 722 ATP, iar astăzi se află între primii 500 de tenismeni ai lumii și are planuri mari în continuare. “Mi-a fost dor de Cluj, de Winners Tennis Club, dar mai ales de susținătorii mei de acolo. Mi-am dorit mult să mă întorc și de această dată să și câștig trofeul!”, ne-a spus Chazal. Anul trecut, Maxime a fost cel mai aplaudat străin din cadrul turneului, având o galerie frumoasă formată din tineri francezi aflați la studii în Cluj-Napoca.

Imediat după turneul de anul trecut de la Winners Tennis Club, Maxime Chazal a avut un parcurs ascendent în ierarhia mondială. “După finala de la Cluj am prins multă încredere în jocul meu și la nici o lună am câștigat turneul Futures din Serbia. Apoi, în toamnă, am câștigat un alt turneu Futures, de această dată în Italia. În schimb, anul acesta am jucat o singură finală, pe care am pierdut-o, și câteva semifinale. Sper să sparg gheața cu un trofeu, la Cluj, în 2014!”, a adăugat francezul de 21 de ani.

Acesta devine tot mai încrezător în șansele sale de a urca în ierarhia mondială. “Consider că încă sunt destul de tânăr, chiar dacă poate sunt tenismeni mai tineri decât mine și mult mai bine clasați ATP. Îmi doresc să am un parcurs cât mai bun la fiecare turneu și să ajung în primii 50 în doi, trei ani. Nu mă grăbesc, joc din pasiune acest sport și nu vreau să pun presiune pe mine. Rezultatele vin de la sine, când te pregătești cum trebuie și practici tenisul cu o atitudine pozitivă”, a încheiat Maxime Chazal.

Puteți să-l vedeți la lucru pe Maxime Chazal, luni, 16 iunie, de la ora 11:00, pe terenul 2 de la Winners Tennis Club. Acesta va juca în primul tur la Banca Transilvania Open 2014 cu moldoveanul Andrei Ciumac (28 de ani, locul 817 ATP).