Clujeanul Patrick Ciorcilă s-a antrenat de zor în aceste zile la Winners Tennis Club, după o perioadă de cîteva săptămîni în care a insistat mai mult pe acumulările de ordin fizic. “Mă simt bine, m-am antrenat foarte bine, acum tot ce aștept sînt meciurile”, a spus chiar el după pregătirea de ieri dimineață.

Patrick Ciorcilă atacă astfel o nouă perioadă a carierei sale odată cu turneul de la Bacău care va debuta cu tabloul principal marți, după ce se vor fi consumat în zilele care urmează meciurile din calificări, acolo unde Clujul mai are doi reprezentanți, pe Alex Jecan și Ilie Giurgiu (cei doi putîndu-se întîlni chiar în ultimul tur al calificărilor, dacă vor cîștiga azi).

Ciorcilă a jucat în acest an în primul tur de pe tabloul principal la Năstase Țiriac Trophy cu ucraineanul Serghei Stakhovsky, jucător din prima sută în clasamentul ATP (locul 93 ATP), în fața căruia a pierdut la mare luptă, în trei seturi. De asemenea, tot în acest an, el a avut un periplu la trei turnee futures din Iran, de unde a făcut o dată semifinală, apoi sferturi de finală și turul doi, rezultate apreciabile.

Printre realizările sale din ultimii ani se află la loc important convocările sub tricolor, Ciorcilă făcînd parte din lotul lărgit al României de Cupa Davis la ultimele trei partide ale țării noastre.
Cu clasamentul pe care îl are în acest moment (590), Patrick este al 11-lea pe lista jucătorilor acceptați direct pe tabloul principal al turneului de la Bacău (cel mai bine clasat român dintre participanți), un turneu foarte puternic pentru acest nivel, dacă este să privim înspre locul ocupat de primul favorit, moldoveanul Radu Albot, numărul 183 mondial. Pe tabloul principal vor fi cu siguranță și alți doi români, Pavăl și Luncanu (plus, probabil, alți cîțiva ajunși din calificări).
Emoțiile vor crește pentru Patrick Ciorcilă mai ales în momentul tragerii la sorți, un culoar bun fiind un lucru important.

În luna iunie, în perioada 16-22, la Winners Tennis Club Cluj va avea loc cel de al patrulea futures al anului în România, acolo unde prezența lui Patrick Ciorcilă este foarte așteptată, mai ales că va evolua în fața propriilor spectatori.

*articol preluat de pe www.ovidiublag.ro