Clasamentul publicat de Asociația Tenisului Profesionist – ATP ne-a oferit o surpriză plăcută în ediția actualizată la începutul acestei săptămâni prin faptul că cel mai tânăr jucător clasificat în primii 700 de jucători ai lumii este un tenismen român de 16 ani și 10 luni, care a acumulat 36 de puncte și se plasează pe poziția 651 mondial.

Patrick Ciorcilă a reușit această performanță deși a debutat în circuitul profesionist doar acum un an și două luni. Jucătorul legitimat la Winners Tennis Club din Cluj a punctat aproape la fiecare turneu la care a participat, transformând victoriile în puncte.

La 16 ani si 10 luni, Ciorcilă a ajuns al 5-lea român în ierarhia ATP

Astfel, în cele 25 de turnee jucate până acum în România, Turcia, India și Slovacia, incluzând și 3 turnee challenger, Ciorcilă a acumulat punctele care l-au poziționat pe acest onorant loc. De altfel, el este în acest moment al 5-lea jucător român în clasamentul ATP, după Victor Hănescu, Adrian Ungur, Marius Copil și Victor Crivoi.

Întrebat de stiridesport.ro, foarte tânărul tenismen, care a fost deja inclus de două ori în echipa lărgită de Cupa Davis a României, a răspuns cu modestie că ”mă bucur ca am urcat atat de mult in clasament, dar mult mai important e faptul că simt că jocul meu e mai bun și mă simt mai puternic pe teren. Sper să continui acest parcurs. Îmi doresc să fiu sănătos și să cresc în continuare. Mă așteaptă un sezon încărcat”.

În aceste două săptămâni Ciorcilă se află la o circuit de două turnee Futures în Slovacia, acolo unde datorită punctelor în ierarhia ATP are asigurată una din pozițiile de favorit.

Sursa text: www.stiridesport.ro