Tânărul tenisman clujean, Patrick Ciorcilă, debutează astăzi, la ora 11:00, la turneul Challenger de 30.000 de dolari de la Timișoara. Ciorcilă a beneficiat de un wild-card din partea organizatorilor și-l va înfrunta astăzi pe francezul Jonathan Eysseric.

Adversarul lui Patrick Ciorcilă din primul tur al Challengerului de la Timișoara, Jonathan Eysseric, are 23 de ani și ocupă în acest moment locul 205 ATP. Cea mai bună clasare a sa în ierarhia mondială datează din 10 iunie 2013 când a ocupat poziția 202 ATP. În anul 2007, pe când avea vârsta lui Patrick Ciorcilă, Eysseric a bifat cele mai bune rezultate din cariera de junior. Francezul a jucat finala turneului de juniori de la Australian Open, a câștigat finala de dublu la turneul de juniori de la US Open, alături de compatriotul său Jerome Inzerillo, și a fost cotat numărul 1 mondial la categoria sa de vârstă.

Tot astăzi, dar pe tabloul de dublu, Patrick Ciorcilă va face pereche cu Adi Ungur, în primul tur, împotriva perechii Nikola Ciric/Boris Pashanski din Serbia, capi de serie numărul 4. Meciul este programat să înceapă în jurul orei 18:30.

Jucătorul Winners Tennis Club, Patrick Ciorcilă (16 ani), parcurge o perioadă foarte bună, jucând în ultimele două săptămâni semifinale de turnee Futures și la Cluj (15.000 de dolari, unde a făcut 8 puncte) și la Sibiu (10.000 de dolari, unde a făcut 6 puncte). El are în acest moment 34 de puncte ATP, cu care se află undeva în jurul locului 630 mondial (clasamentul se va publica doar pe 8 iulie).