Patrick Ciorcilă, alături de antrenorul său, Bogdan Nițescu

Tenismanul legitimat la Winners Tennis Club, Patrick Ciorcilă (16 ani), debutează astăzi la turneul Futures de 10.000 de dolari de la Michalovce (Slovacia), însă pe tabloul de dublu. Acesta va face pereche cu antrenorul său, Bogdan Nițescu, cei doi urmând să dea piept cu perechea slovaco-rusă Klobusovsky/Kunin.

“Hotărârea am luat-o împreună. Ea s-a bazat și pe o necesitate, aceea de a avea mai mult acces la terenuri, astfel ei fiind nevoiți să ne pună la dispoziție acest lucru, dar și pentru că nu mi-am găsit un partener în timp util. Așa că ne-am zis: de ce nu…Și, cine știe, poate și facem treabă”, a declarat Ciorcilă.

La dublu, Patrick Ciorcilă va întâlni un adversar venit din calificări, urmând să-i afle numele astăzi. Tânărul tenisman clujean este favoritul numărul 4 al turneului Futures de 10.000 de dolari din Slovacia. Ciorcilă ocupă poziția 651 ATP, având deja 36 de puncte acumulate, acest loc fiind cea mai bună clasare de până acum a jucătorului de la Winners Tennis Club. Patrick Ciorcilă a devenit astfel al cincelea jucător român din clasamentul ATP, cu două luni înainte de împlinirea vîrstei de 17 ani.