Chiar dacă la Banca Transilvania Trophy 2013 în centrul atenției sunt tenismenii, astăzi vom aminti două figuri importante din cadrul organizării turneului Futures de 15.000 de dolari care se desfășoară la Winners Tennis Club Cluj-Napoca.

Prima este doamna arbitru internațional ITF, Mihaela Testiban din București, aceasta având distincția de Gold Ref/Bronze Chair, adică este cea mai bună arbitru femeie din România la ora actuală. Așadar, Mihaela Testiban este unul din oficialii care răspund de bunul mers al importantului eveniment sportiv din Parcul Rozelor, din această săptămână. “Este mereu o plăcere să revin la Winners Tennis Club pentru astfel de turnee. Gazdele au fost întotdeauna primitoare aici, la Cluj, iar acest lucru nu poate decât să mă încânte. Tenisul, acest sport frumos, este foarte bine primit la Cluj, iar acest lucru se vede prin numărul mare de oameni care vin la turnee și care practică tenisul pe terenurile de aici”, ne-a declarat arbitrul internațional Mihaela Testiban.

În cariera sa, Mihaela Testiban a fost arbitru principal și de scaun la turnee de la Wimbledon, la meciuri din cadrul Fed Cup, cum ar fi, anul acesta, play-offul pentru Grupa Mondială dintre Australia și Elveția. Anul trecut a fost arbitru principal și de scaun la întâlnirile Elveția – Belarus și Elveția – Suedia. A mai fost prezentă la turnee WTA din Baku, Tashkent, Katowice și multe altele.

Celălalt oficial important prezent la turneul Banca Transilvania Trophy 2013 este slovenul Rok Maticic, arbitru White Badge, care a oficiat la turnee din cadrul ATP Tour, cum sunt cele de la Bruxelles, Monte Carlo, Doha sau Stockholm. A mai fost arbitru de linie la meciul Slovenia – Bulgaria din cadrul Cupei Davis și arbitru de scaun la turneele Challenger de la Geneva și Mons. “Mă aflu pentru prima dată aici, în Cluj-Napoca, și-mi place foarte mult ce am găsit aici. Se simte că oamenii iubesc tenisul și e plăcut să vezi asta în fiecare zi. Mă bucur că sunt aici”, ne-a declarat Rok Maticic, primul arbitru străin care vine la Winners Tennis Club în cadrul unui turneu.