Mihai Dumitrescu, arbitrul principal al turneului Futures de 15.000 de dolari, Banca Transilvania Trophy 2013, găzduit săptămâna trecută de orașul Cluj-Napoca, a vorbit puțin despre organizarea de la Winners Tennis Club, dar și despre tenisul românesc.

Deja un obișnuit al turneelor Futures de la Cluj, Mihai Dumitrescu este de părere că tinerii ar trebui să fie primii care au de câștigat din astfel de competiții găzduite de clubul Winners din Parcul Rozelor. “Din punctul meu de vedere, turneele Futures sunt cel mai ușor de organizat. În schimb, un concurs destinat copiilor între 10-12 ani e mult mai greu. Îți trebuie o altfel de abordare. Tocmai de aceea, personal sunt foarte încântat de cum merg lucrurile aici, clubul este foarte bun, organizarea și implicarea celor de aici e de nota zece, iar aceste turnee Futures nu fac decât să îmbunătățească această experiență pe care cei de aici o au prin organizarea atâtor competiții de juniori. Se vede că tenisul e iubit aici, numai dacă ne uităm câți tineri au venit la meciurile de la Banca Transilvania Trophy”, a declarat arbitrul Mihai Dumitrescu.

Acesta consideră că tenisul românesc se află într-un punct important. “Consider că tenisul românesc e într-un moment bun și acest lucru trebuie speculat de cine trebuie. Acum e momentul implicării masive a celor care pot să ajute acest sport. Avem rezultate, avem organizare, avem o bază de tineri și e nevoie de fenomenul de patriotism local. Dacă la Cluj avem o bază așa frumoasă, Timișoara la fel, Arad la fel, treptat creștem cu toții”, a adăugat arbitrul Mihai Dumitrescu.

Mihai Dumitrescu este din București și este arbitru ITF Silver / White Chair.