A fost o noua zi plina de tenis spectaculos pe terenurile de la Winners Tennis Club, in cadrul turului II de pe tabloul principal. Meciul zilei a fost cel al clujeanului Patrick Ciorcila, cel mai tanar tenisman ramas pe tablou, impotriva favoritului numarul 8, croatul Kristijan Mesaros.

După un meci care a durat aproximativ doua ore, croatul Mesaros l-a învins pe Patrick Ciorcilă cu scorul de 4-6, 6-4, 6-1, la capătul unui duel care a avut de toate: răsturnări de scor, suspans, mingi spectaculoase și multe emoții (pentru că Patrick Ciorcilă a acuzat de mai multe ori, pe parcursul meciului, dureri la spate). De altfel, din cauza acestora el a fost nevoit să renunțe la prezența în teren pentru meciul de dublu, ce urma să se desfășoare dupa partida de simplu.

După aceast meci, Patrick Ciorcilă a declarat: ”Primul set am jucat foarte bine, doar că in primul game din setul doi a început să mă doară tare spatele. Oricum, nu vreau să îmi caut scuze și e meritul croatului că a reușit să câștige. Urmează două zile de pauză, cel puțin, după care încerc să joc la turneul de la București, după ce am prins tabloul în ultima secundă”, a declarat tanarul tenisman legitimat la Winners Tennis Club. Imediat după partidă, Patrick a fost programat pentru efecturea unui RMN, pentru a vedea amănunțit cauza durerilor la spate.

Iata rezultatele inregistrate astazi, pe tabloul de simplu:

Kristijan Mesaros (CRO) vs. Patrick Ciorcilă (ROU) 4-6, 6-4, 6-1
Germain Gigounon (BEL) vs. Matteo Fago (ITA) 6-2, 6-1
Francois-Arthur Vibert (FRA) vs. Alessandro Petrone (ITA) 6-3, 3-6, 2-6
Marcel-Ioan Miron (ROU) vs. Piotr Gadomski (POL) 6-3, 1-6, 2-6
Jerome Inzerillo (FRA) vs. Laslo Djere (SRB) 1-6, 2-6
Benjamin Balleret (MON) vs. Marcin Gawron (POL) 6-3, 6-4
Lukas Jastraunig (AUT) vs. Romain Arneodo (FRA) 3-6, 3-6
Maxime Chazal (FRA) vs. Yannik Reuter (BEL) 6-3, 6-2

AICI puteți accesa tabloul complet de simplu!

Pe tabloul de dublu s-au stabilit azi perechile care vor disputa finala turneului. Ultimul act se va juca vineri, 17 mai, între principalii favoriți, polonezii Gawron/Kapas și capii de serie numărul 2, perechea Arneodo (FRA)/Balleret (MON). Meciul va transmis în direct de TVR Cluj, cu începere de la ora 16:00, în comentariul lui Ovidiu Blag și al invitaților săi.

Iată rezultatele înregistrate astăzi, pe tabloul de dublu:

Sferturi
Abdulwahed (SYR)/Miron (ROU) – Arneodo (FRA)/Balleret (MON) 1-6, 3-6
Carpen (ROU)/Hoiss (GER) – Fago (ITA)/Petrone (ITA) 7-6(3), 6-2

Semifinale
Ciorcilă (ROU)/Djere (SRB) – Arneodo (FRA)/Balleret (MON) – abandon Ciorcilă/Djere
Gawron (POL)/Kapas (POL) – Carpen (ROU)/Hoiss (GER) 6-3, 6-1

AICI puteți accesa tabloul complet de dublu!