Prima zi a calificărilor la Banca Transilvania Open 2013, turneu Futures cu premii totale în valoare de 10.000 de dolari, a fost plină de meciuri care mai de care mai spectaculoase. 64 de tenismeni din toate colțurile țării, dar și ale lumii, s-au întrecut pentru un loc în turul doi al calificărilor, programat pentru duminică, 12 mai.

Alex Jecan

Printre duelurile care au ținut publicul în priză s-a numărat meciul dintre australianul Alex Trillini și sirianul Firas Abdulwahed, primul impunându-se cu 2-6, 6-3,7-6 (4). Nici meciul dintre cel mai tânăr jucător din calificări, Mihnea Turcu (15 ani) și malaiezianul Mohd Assri Merkuzi, nu s-a lăsat mai prejos, jucătorul asiatic câștigând cu 6-3, 6-1.

În turul doi al calificărilor și-a rezervat un loc și antrenorul de la Winners Tennis Club, Alex Jecan, cel care a trecut de Rareș Ispas cu 6-3, 6-1. Acestea și multe alte meciuri de astăzi, din prima zi a calificărilor, au contribuit la un maraton de tenis în toată regula pe terenurile de zgură din Parcul Rozelor.

Mâine, 12 mai, vom avea parte de meciuri și mai tari, în cadrul turului doi al calificărilor. Printre duelurile interesante se numără meciul lui Răzvan Sabău (35 de ani, locul 859 ATP), principalul favorit din această fază, cu Vlad Protopopescu (19 ani). Un alt meci tare va fi duelul german Stephan Hoiss – Phillip Arthur Karwasz. Cel din urmă a fost elevul lui Bogdan Nițescu, antrenor care îl pregătește acum pe Patrick Ciorcilă, jucătorul Winners Tennis Club. Nu în ultimul rând, și meciul Davide Melchiorre (ITA) – Alex Trillini (AUS) se anunță a fi unul spectaculos, cei doi fiind mari favoriți pentru un loc pe tabloul principal al competiției.

AICI puteți accesa tabloul cu toate rezultatele înregistrate în primul tur al calificărilor, dar și cu duelurile de mâine. Vă așteptăm la Winners Tennis Club, mâine, începând cu ora 09:00, pentru a vă susține favoriții!