Astăzi s-au disputat la Banca Transilvania Open 2013 cinci meciuri din primul tur de pe tabloul principal. Printre cele mai interesante confruntări s-a numărat meciul jucătorilor legitimați la Winners Tennis Club, Patrick Ciorcilă – Patrick Grigoriu. Primul s-a impus cu scorul de 6-4, 6-2. “Meciul a fost bun, condițiile au fost cam grele, a și plouat, terenul a fost moale. N-am jucat cel mai bun tenis al meu, dar e important că am câștigat în două seturi. Voi fi odihnit pentru meciurile următoare. E important acest punct ATP câștigat, pentru că fiecare punct contează în acest moment. Sper să merg mai departe în turneu, poate încă unul sau două tururi. Azi am încercat să fac abstracție de cei de pe margine, chiar dacă susținătorii au fost mulți, pentru că trebuie să fiu concentrat. Țin să le mulțumesc tuturor pentru susținere!”, a declarat Patrick Ciorcilă după meci.

Un alt duel interesant a fost cel al clujeanului Andras Szekely cu mult mai experimentatul Matteo Fago (locul 739 ATP). Italianul s-a impus cu 7-5, 6-2, însă victoria nu a fost ușoară. Andras Szekely, jucător care se află în continuare în căutarea primului punct ATP, a jucat dezinvolt, fără nicio problemă de ordin psihic, în compania jucătorului mult mai bine cotat. Dacă în primul set cei doi jucători au mers cap la cap, experiența a fost cea care și-a spus cuvântul în setul al doilea.

Nici confruntarea belgiano-spaniolă nu s-a lăsat mai prejos, Gigounon (locul 343 ATP) și Alcaraz Ivorra (locul 559 ATP) având nevoie de un meci în trei seturi pentru a stabili învingătorul. Germain Gigounon a câștigat în cele din urmă, scor 5-7, 6-4, 7-6(4).

Rezultatele de astăzi, din primul tur de pe tabloul principal:

Patrick Ciorcilă (ROU) – Patrick Grigoriu (ROU) 6-4, 6-2
Andras Szekely (ROU) – Matteo Fago (ITA) 5-7, 2-6
Andrei Apostol (ROU) – Francois Vibert (FRA) 3-6, 5-7
Germain Gigounon (BEL) – Albert Alcaraz Ivorra (ESP) 5-7, 6-4, 7-6(4)
Teodor Marin (ROU) – Benjamin Balleret (MON) 0-6, 2-6

AICI puteți accesa tabloul de simplu!

Mâine, 15 mai, continuă confruntările de pe tabloul principal cu meciul favoritului Florian Reynet (locul 328 ATP), care va da piept cu austriacul Lukas Jastraunig (locul 636 ATP). Întâlnirea dintre cei doi va fi transmisă în direct de TVR Cluj, cu începere de la ora 16:00, în comentariul lui Ovidiu Blag și Ionel Banu. Un alt meci tare va fi și cel dintre clujeanul Ciprian Alexandru Porumb și polonezul Marcin Gawron (locul 353 ATP), câștigătorul de anul trecut al Futuresului găzduit de Winners Tennis Club.

Iată meciurile programate mâine, 15 mai:

Florian Reynet (FRA) – Lukas Jastraunig (AUT)
Andriej Kapas (POL) – Romain Arneodo (FRA)
Alessandro Petrone (ITA) – Nicolas Reissig (AUT)
Teodor-Dacian Crăciun (ROU) – Marcel-Ioan Miron (ROU)
Dragoș Dima (ROU) – Piotr Gadomski (POL)
Jerome Inzerillo (FRA) – Constantin Belot (FRA)
Laslo Djere (SRB) – Stephan Hoiss (GER)
Ciprian Alexandru Porumb (ROU) – Marcin Gawron (POL)
Kristijan Mesaros (CRO) – Ljubomir Celebic (MNE)
Vasile Antonescu (ROU) – Maxime Chazal (FRA)
Pirmin Haenle (GER) – Yannik Reutr (BEL)

AICI puteți accesa programul complet al zilei de miercuri, 15 mai.