Banca Transilvania Open 2013, turneul Futures de 10.000 de dolari găzduit de Winners Tennis Club, și-a consumat astăzi ultimul act, finala de simplu. Meciul, care s-a desfășurat pe o vreme perfectă pentru tenis și în fața unui public de câteva sute de iubitori ai sportului alb, i-a pus față în față pe polonezul de 22 de ani, Piotr Gadomski (cap de serie numărul 7, locul 555 ATP) și francezul Maxime Chazal (20 de ani, locul 722).

Mult mai experimentat, Gadomski (foto 1) a câștigat finala Banca Transilvania Open 2013, cu scorul de 6-4, 6-2, fără să întâmpine prea multe probleme din partea oponentului său. Pentru victoria sa, polonezul a primit 1.440 de dolari și 18 puncte ATP. “A fost o plăcere să joc cu Chazal, e un adversar redutabil. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestui turneu, îmi voi aminti cu drag de această zi și de acest oraș. Mă bucur că am câștigat și sper să revin în curând la Cluj pentru alte turnee”, a declarat învingătorul Piotr Gadomski.

Învinsul, Maxime Chazal (foto 2), chiar dacă nu i-a picat bine rezultatul din ultimul act, a apreciat sprijinul unui grup de student francezi pe tot parcursul turneului din Parcul Rozelor. “A fost un turneu frumos, a fost prima mea finală de Futures și sunt foarte mândru de asta. Vreau să le mulțumesc și eu organizatorilor și să-l felicit pe Piotr Gadomski. A meritat victoria. Nu în ultimul rând, aș dori să le mulțumesc studenților din Cluj care m-au încurajat din tribună. Promit să revin la anul și să câștig turneul, pentru că m-am simțit foarte bine aici”, a spus Maxime Chazal.

Banca Transilvania Open 2013 a dat startul turneelor Futures pe care țara noastră le va găzdui în acest sezon și a fost doar încălzirea pentru următoarea competiție importantă pe care Winners Tennis Club o va găzdui în mai puțin de o lună: Futures-ul F4 al României, de 15.000 de dolari, din 15-23 iunie!

[nggallery id=89]