Jucătoarea legitimată la Winners Tennis Club, Ilka Csoregi (17 ani), se află în această perioadă în Italia, unde participă la două turnee de junioare, pentru ca apoi să concureze atât pe tabloul de simplu, cât și pe tabloul de dublu, la competiția de juniori de la Roland Garros.

În drum spre Roland Garros, Ilka Csoregi s-a calificat în finala de dublu a turneului internațional de la Citta de Santa Croce, care se desfășoară în această săptămână în Italia. Alături de Barbora Krejcikova din Croația, Ilka a trecut în turul doi de perechea franceză Armitano/Yerolymos, scor 6-3, 7-6(5), pentru ca în sferturi să le depășească și pe italiencele Chiesa/Matteucci, scor 3-6, 6-4,

[10-3].

În penultimul act, Csoregi și Krejcikova au dat piept cu favoritele numărul 4, perechea ucraineano-elvețiană Lushkova/Bencic, primele impunându-se cu scorul 6-2, 3-6, [10-7]. În finala de Santa Croce, Ilka și Barbora se vor duela cu capii de serie numărul 7, Fett (CRO)/Ploskina (UKR). Meciul este programat sâmbătă, 18 mai.

Pe tabloul de simplu de la Turneul Internațional Citta de Santa Croce, Ilka a jucat trei tururi, ratând de puțin faza sferturilor de finală.

Imediat după acest turneu, Ilka Csoregi va juca pe tablourile de simplu și dublu la Trofeul Bonfiglio Milano, o altă competiție adresată juniorilor, care debutează pe 20 mai.