Prima zi a calificărilor la Banca Transilvania Open 2013 – turneu Futures de 10.000 de dolari, a fost spectaculoasă din toate punctele de vedere. 64 de jucători, 32 de meciuri, cer senin, zgură perfectă, terasă plină ochi cu iubitori de toate vârstele ai sportului alb, aplauze, oftaturi, cam tot ce trebuie pentru o zi plină de tenis la Winners Tennis Club din Parcul Rozelor.

Unul din meciurile zilei de 11 mai, la Banca Transilvania Open 2013, i-a pus față în față pe tânărul tenisman Mihnea Turcu (15 ani) și pe malaiezianul Mohd Assri Merzuki (18 ani). Merzuki s-a impus cu scorul de 6-3, 6-1, dar cei doi sportivi și-au dat mâna prietenește la sfârșitul întîlnirii.

“Sunt prieten cu Mohd, ne-am antrenat împreună câteva luni în Florida. E un jucător puternic”, ne-a spus Mihnea după meci. Chiar dacă e cel mai tânăr de pe tabloul de calificări, acesta are deja planuri mari. “Vreau ca anul acesta să bifez primul meu punct ATP, dar știu că trebuie să muncesc foarte mult pentru a reuși asta. Tenisul e greu, îți trebuie ambiție, multă muncă și psihic bun pentru a rezista presiunii din fiecare meci. Știu că pot!”, a adăugat Mihnea Turcu optimist. Mare fan al lui Roger Federer, Mihnea a început tenisul la 3 ani, iar patru ani mai târziu a bifat prima sa participare într-o competiție oficială – Campionatele Județene – unde a ocupat locul 3. Printre realizările sale se numără o finală în Croația, la vârsta de 10 ani, titlul de campion național pe echipe, tot la 10 ani, dar și alte premii mai recente.

De cealaltă parte, malaiezianul Mohd Assri Merzuki (18 ani), învingătorul de astăzi al lui Mihnea Turcu, este antrenat de românul Doru Murariu, care are mare încredere în jucătorul asiatic. “Are multe calități, în special fizice. Este jucător de Cupa Davis pentru naționala țării sale, a fost convocat încă de la 15 ani. Cel mai bun clasament al său a fost locul 795 ATP la dublu, dar mai are mult de crescut”, ne-a spus antrenorul Murariu, care nu știe dacă Merzuki va face vreo surpriză la Banca Transilvania Open 2013, dar care se așteaptă ca jucătorul său “să pună în aplicare ceea ce antrenăm în fiecare zi și să se obișnuiască cu turneele de seniori”. Mohd Assri Merzuki e numărul 1 în Malaezia și are un stil de joc specific școlii spaniole. Se antrenează alături de Doru Murariu, la Tennis Players Fitness Institute din Florida.

AICI puteti accesa tabloul cu toate rezultatele înregistrate în primul tur al calificărilor, dar și cu duelurile programate duminică, 12 mai.