Echipa de Cupa Davis a României

Dupa incheierea partidei de Cupa Davis, Romania- Olanda din 5-7 aprilie de la Brasov, Patrick Ciorcila a jucat, pentru prima data in acest an (el a mai jucat un challenger in 2012, la Brasov), în calificările unui turneu Challenger de 30.000 de euro, la Roma.

In primul tur a jucat cu italianul Giacomo Vianello (23 de ani) pe care l-a invins cu scorul de 3-6, 6-2, 6-3. În turul secund, disputat in aceeasi zi (13 aprilie) Patrick a a cedat în două seturi, cu scorul de 6-3, 6-3, in meciul cu al șaselea favorit, spaniolul Roberto Carballes Baena (20 ani, 299 ATP).

Turneul de la Roma, desfasurat intre 13-21 aprilie a.c. este al doilea Challenger pentru Patrick. El a mai participat in 2012 la Challangerul de la Brasov.

Patrick mai ramane sa se antreneze cateva zile la Roma, apoi se intoarce la Bucuresti pentru alte antrenamente, urmand ca sambata 20 aprilie, sa joace pe tabloul de calificari de la BRD Nastase Tiriac Trophy, cel mai important turneu de tenis din Romania si singurul eveniment ATP World Tour 250 din Europa de Sud-Est, dotat cu premii in valoare totala de 410.200 de euro.

In urma acestor calificari, Patrick, care a mai urcat 4 locuri in clasamentul mondial pana pe 770 ATP, nu castiga puncte sau bani, ci ceva care pentru el valoreaza mai mult: experienta. Isi doreste mult sa fie prezent la BRD Nastase Tiriac Trophy, sa intre in atmosfera marilor turnee, sa joace alaturi de jucatori valorosi si sa acumuleze experienta de joc.