Conform clasamentului ATP din 1 aprilie a.c., Patrick Ciorcilă, jucatorul clubului Winners Tennis Club, ocupa pozitia 775 in lume cu 20 de puncte ATP. Aceasta performanta l-a propulsat in pozitia de a fi unul dintre putinii jucatori de 16 ani din lume in top 800 ATP.

Patrick Ciorcila a inceput sa joace in circuitul profesionist de seniori cu mai putin de un an in urma, in luna mai 2012, participand in total la 16 turnee futures in Romania, Turcia si India.

Dintre toate turneele, ultimele doua din India au fost cel mai bogate in victorii. Patrick, care avea deja 9 puncte ATP când a plecat spre continentul asiatic, și-a mai adăugat 11 puncte în palmares datorita turneelor din Madurai si Tricky (3-17 martie a.c.), ultimul aducandu-i cea mai mare performanță a sa de până acum: o finala de Futures.

“Ma bucur ca am urcat atat de mult in clasament, dar mai important e faptul ca eu simt ca jocul meu e mai bun si ma simt mai puternic pe teren. Sper sa o tin tot asa. Imi doresc sa fiu sanatos si pe viitor, pentru ca ma asteapta un sezon incarcat” a declarat Patrick Ciorcilă.

Intre 5 şi 7 aprilie a.c., jucatorul clujean va face parte din nou din echipa Romaniei de Cupa Davis pentru partida cu Olanda de la Brasov, din turul doi al Grupei I, Zona Euro-africană. Este a doua convocare la Cupa Davis pentru tenismanul clujean, dupa cea din luna februarie de la Cluj, pentru partida România – Danemarca.

Planurile lui imediate de viitor includ participarea la Chalenger-ul de la Roma din 13-19 aprilie, dupa care va juca pe tabloul de calificari la „BRD Nastase-Tiriac Trophy”, care se va desfasura in Bucuresti intre intre 20 s- 28 aprilie a.c., singurul eveniment ATP World Tour 250 din Europa de Est.