Clujeanca Ilka Csoregi (16 ani), jucătoare legitimată la Winners Tennis Club, bifează un nou turneu de excepție în Egipt, după ce în urmă cu o săptămână a reușit să câștige un alt Futures la dublu și să joace o semifinală la simplu în Egipt.

La Sharm El Sheikh se desfășoară în această săptămână un alt turneu Futures dotat cu premii în valoare totală de 10.000 de dolari. Ilka Csoregi s-a calificat astăzi în sferturile de finală ale competiției pe tabloul de simplu, după un parcurs foarte bun. Tenismena din Cluj-Napoca a eliminat-o încă din primul tur pe favorita numărul 4, thailandeza Nungnadda Wannasuk, cu scorul de 6-0, 4-6, 7-6 (8). În turul doi a dat piept cu Guadalupe Perez Rojas, însă jucătoarea din Argentina a fost nevoită să se retragă în primul set, la scorul de 3-3. Așadar, Ilka și-a asigurat un loc în sferturi, unde o va întâlni pe rusoaica Daria Mironova, favorita numărul 7 a turneului.

Pe tabloul de dublu de la Sharm El Sheikh, Ilka Csoregi e la un pas de o nouă finală. Alături de Zarah Razafimahatratra din Madagascar, tenismena de la Winners Tennis Club a beneficiat de un wild-card din partea organizatorilor. Cele două au eliminat fără probleme, în primul tur, perechea Ostojic/Rojas, cu scorul de 6-2, 6-2, însă marele meci l-au făcut în sferturile de finală, unde Csoregi și Razafimahatratra au trimis acasă principalele favorite ale turneului, perechea Prislan/Steinherr, scor 3-6, 6-1

[10-8]. Așadar, pentru a mai bifa o finală în Egipt, Ilka și Zarah sunt nevoite să treacă de franțuzoaicele Arcangioli/Paquet.