Jucătoarea clubului Winners, Briana Szabo (7 ani), a participat în această lună la Turneul Campionilor destinat copiilor sub 10 ani, desfășurat la București. Pentru a beneficia de invitația la acest turneu, toți micii tenismeni au fost nevoiți să îndeplinească una din regulile: să fie campioni în cadrul turneelor Tenis10 din sezonul de vară sau să treacă la un nivel imediat superior celui la care au câștigat.

Briana Szabo a început tenisul în urmă cu doi ani, iar de atunci se antrenează doar în sistemul Tenis10 (grupa roșie), implementat și la Winners Tennis Club din iunie 2010. De atunci, micuța tenismenă a participat la multe turnee Tenis10. Anul acesta, Briana a bifat cinci participări la astfel de turnee, unde a reușit o semifinală, două finale, dar mai ales un loc 1 care i-a asigurat prezența la Turneul Campionilor de anul acesta, unde peste 90 de jucători de tenis din toate colțurile țării s-au strâns, în weekendul 7-9 decembrie, pentru a-și măsura forțele. Copiii au fost împărțiți în trei categorii (roșu, portocaliu, verde), în funcție de nivelul lor de joc. Jucătoarea noastră a făcut parte din grupa Roșie, alături de alți 19 copii. Briana Szabo a disputat șase meciuri la Turneul Campionilor, reușind următoarele rezultate:

1-7 cu Damian Cucu (Craiova)
6-7 cu Mara Iamandi (Galați)
4-7 cu Alexandru Cocut (București)
7-6 cu Andrei Petreanu (Petrești)
7-3 cu David Petrea (Voluntari)
7-4 cu Andreea Cristea (Buzău)

Tatăl Brianei și totodată directorul Școlii de Tenis Winners, Adrian Szabo, a recunoscut că performanțele jucătoarei de la Winners Tennis Club sunt rezultatele muncii tuturor antrenorilor de la clubului din Parcul Rozelor. “Ca antrenor, apreciez această reușită ca pe un rod al muncii pe care o depunem la Școala de Tenis de când am introdus sistemul Tenis10 la noi la club. Practic, Briana joacă doar la grupe și îmi întărește convingerea că implementarea acestui sistem este o reușită, nu doar datorită rezulatelor care la această vârstă nu sunt foarte importante, ci și plăcerii tuturor copiilor din cadrul Școlii de a juca tenis. Sincer, ca un gând de viitor, mi-aș dori foarte mult ca la edițiile următoare să avem mai mulți participanți din cadrul Winners la acest turneu atât la grupa roșie, cât și la celelalte două, grupa portocalie și verde”, a declarant Adrian Szabo.