Tenismanul clubului Winners Tennis Club, Patrick Ciorcilă, se află în această perioadă în Antalya (Turcia), unde participă la o serie de turnee futures care îl vor ajuta să-și consolideze poziția în primii 1.000 tenismeni ai lumii. În acest moment, Patrick Ciorcilă ocupă locul 977 în clasamentul ATP dat publicității pe 5 noiembrie 2012.

Tânărul tenisman clujean, Patrick Ciorcilă (16 ani), a avut un an destul de încărcat, din vară începând să participe numai la turnee de seniori. Chiar dacă trecerea de la juniori la seniori a fost una solicitantă, acest aspect este un pas important pentru orice jucător de tenis cu aspirații mari în sportul alb. În urmă cu o săptămână, Patrick Ciorcilă a jucat în primul tur de calificări la Futures-ul F42 al Turciei, cedând cu greu în fața rusului Ivan Gakhov, scor 6-2, 2-6, 1-6. Tot în primul tur, dar pe tabloul principal de dublu, acesta împreună cu Robert Coman au pierdut în fața cuplului ruso-bielorus Vovk/Kruk, scor 1-6, 3-6.

Patrick Ciorcilă a continuat să se antreneze în Antalya, în așteptarea calificărilor pentru următorul Futures turcesc, F43, care au început pe 3 noiembrie. Pe un tablou de 64 de jucători, tenismanul clujean l-a întâlnit în primul tur al calificărilor pe macedoneanul Tomislav Jotovski (22 de ani). După un meci foarte disputat, Patrick Ciorcilă s-a impus cu 3-6, 6-4, 6-3, calificându-se în turul 2. Aici a trecut de bielorusul Pavel Flin (20 de ani), scor 6-4, 4-6, 6-3. Asadar, după două întâlniri foarte solicitante, jucătorul nostru s-a impus azi și în turul trei al calificărilor, în fața rusului Artem Oganesyan (17 ani), cu scorul de 6-4, 6-1, asigurându-și astfel un loc pe tabloul principal al Futures-ului F43.

Patrick Ciorcilă îl va înfrunta  în primul tur de pe tabloul principal al Futures-ului F43 pe francezul Francois-Arthur Vibert, locul 631 ATP.