Ilka Csoregi (16 ani), tenismena legitimată la Winners Tennis Club, a avut un sfârșit de vară plin de rezultate bune peste Ocean. Ilka a participat la trei turnee în ultimele săptămâni: Canadian Open Junior Championships (26 aug – 1 sept), US Open Junior Tennis Championships (2-9 sept) și U18 World Ranking Event Montreal (10-14 sept).

La primul turneu, Canadian Open Junior, Ilka a participat atât pe tabloul de simplu, cât și la dublu. La simplu, tenismena născută în Cluj-Napoca a beneficiat de un BYE în primul tur și a avansat în primele 32 de jucătoare ale turneului. A urmat meciul din turul 2 în compania canadiencei Gloria Liang, câștigat de Ilka fără probleme, scor 6-2, 6-3. În turul 3, a venit rândul suedezei Rebecca Peterson să părăsească turneul, Ilka Csoregi învingând-o cu 7-5, 6-1. Din păcate, Ilka s-a oprit în sferturi unde a întâlnit-o pe Antonia Lottner (GER), favorita numărul 1 a competiției. Nemțoaica s-a impus cu 6-4, 6-4. La dublu, Ilka Csoregi a făcut pereche cu Zarah Razafimahatratra din Madagascar, cele două ajungând până în penultimul act al turneului. Dacă în primul tur nu s-a pus problema învingătoarelor, Ilka și Zarah trecând cu 6-3, 6-0 de canadiencele Guevremont/Maheu, în turul următor adversarele au fost Lekaj (CRO)/Siniakova (CZE), favoritele numărul 2. Chiar și așa, Ilka și Zarah au mers mai departe, câștigând cu 7-5, 6-4. În sferturi au avut un meci ușor în fața canadiencelor Kopcalic/Leduc, scor 6-1, 6-1, dar s-au oprit în semifinale, unde un alt cuplu canadian, Routliffe/Zhao (favoritele numărul 5), s-au impus cu 6-3, 6-4.

Ilka Csoregi n-a stat pe gânduri și a mers mai departe, spre US Open. Aici s-a oprit în sferturi, atât la simplu, cât și la dublu. La simplu, primele trei tururi n-au fost o problemă pentru Ilka, tenismena noastră eliminându-le, pe rând, pe americanca Nicole Frenkel (6-4, 4-6, 6-3), pe suedeza Ellen Allgurin (6-4, 6-3) și pe turcoaica Ipek Soylu (6-2, 6-2). În sferturi a dat, însă, peste aceeași Antonia Lottner (GER), care a eliminat-o și de la turneul precedent. Nemțoaica s-a impus și de această dată, scor 6-3, 6-1. Pe tabloul de dublu, Ilka a făcut pereche cu letona Jelena Ostapenko. Cele două au trecut în primul tur de americancele Doyle/Scholl (6-2, 6-3), iar în turul doi de braziliencele Haddad Maia/Pigossi (7-6, 6-3). Însă, sferturile de finală au fost cu ghinion pentru Ilka și Jelena, cuplul kazako-rusesc, Danilina/Kulichkova (favoritele numărul 1) impunându-se cu 3-6, 6-0

[11-9].

Ilka a avut un parcurs de excepție la turneul U18 Canadian World Ranking Event desfășurat la Montreal. Fiind înscrisă pe tablou atât la simplu, cât și la dublu, Ilka a făcut față cu brio pe ambele planuri. La simplu, tenismena de la Winners Tennis Club s-a calificat până în faza semifinalelor, unde a fost eliminată de americanca Kaitlyn McCarthy (4-6, 2-6), cea care avea să câștige turneul. Până în penultimul act, Ilka le-a eliminat, pe rând, pe elvețianca Danielle Spielmann (6-3, 6-3) și pe americancele Mary Catherine Haffey (6-2, 6-0) și Alexandra Morozova (6-2, 6-1). La dublu, Ilka a făcut pereche cu americanca Christina Makarova, fiind favoritele numărul 1 ale competiției. Cele două tenismene și-au respectat statutul și nu s-au oprit decât în ultimul act, pe care l-au și câștigat. Ilka și Christina le-au bătut în finală pe canadiencele Charlotte Petrick/Erin Routliffe, scor 6-4, 2-6 [10-8].

În perioada următoare, Ilka Csoregi se va pregăti pe plan local, pe terenurile de la Winners Tennis Club, dorința ei fiind aceea de a acumula cât mai multă energie pentru competițiile următoare. Ilka Csoregi, care actualmente este cea mai bună tenismenă din România la categoria ei – locul 31 în lume, va participa în curând și la turnee pentru senioare.